1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DİN İŞLERİ YAŞAMINI YİTİREN VATANDAŞLAR İÇİN MEVLİT OKUTACAK
DİN İŞLERİ YAŞAMINI YİTİREN VATANDAŞLAR İÇİN MEVLİT OKUTACAK

DİN İŞLERİ YAŞAMINI YİTİREN VATANDAŞLAR İÇİN MEVLİT OKUTACAK

HATAY’DAKİ SALDIRI...

A+A-

Din İşleri Başkanlığı,  Hatay Reyhanlı’daki saldırılarda hayatlarını kaybedenler için 17 Mayıs Cuma günü tüm camilerde mevlit ve Kuran-ı Kerim okutacak.

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ülkede faaliyet gösteren Hataylı derneklerinden oluşan bir heyet Din İşleri Başkanı Talip Atalay'ı ziyaret etti.

Din İşleri Başkanı Atalay, Türkiye’de yaşanan saldırı olayından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü araçların infilak ettirilmesi neticesinde maalesef çok sayıda kardeşlerini kaybettiklerini, bir çok kişinin de hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü anımsattı.

Atalay, “İnsanlıktan, sevgiden, kardeşlikten, zerre kadar nasiplenmemiş kişilerce, mübarek üç aylara girdiğimiz gün gerçekleştirilen bu eylem, ülkemizde ve camiamızda büyük  üzüntü ve acıya neden olmuştur” dedi ve olaylarda hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Hataylı dernekler heyeti adına konuşan Mustafa Çakmak da, mevlit okutulacağından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.