1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİNÇYÜREK ENGELLİLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ
DİNÇYÜREK ENGELLİLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

DİNÇYÜREK ENGELLİLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Cumhuriyet Meclisi toplandı, DP/UG Milletvekili Hakan Dinçyürek engellilerin sorunlarıyle ilgili gündem dışı konuşma yaparak, engellileri yapamadıklarıyla değil iyi yaptıkları şeylerle değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

A+A-

DİNÇYÜREK ENGELLİLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

DP/UG Milletvekili Hakan Dinçyürek engellilerin sorunlarıyle ilgili gündem dışı konuşma yaparak, engellileri yapamadıklarıyla değil iyi yaptıkları şeylerle değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Meclis Genel Kurul’unda konuşan Hakan Dinçyürek, engellilerin yapabileceklerini ortaya çıkararak toplumda aktif  yer almalarını sağlamanın önemli olduğuna işaret etti.

Dinçyürek, 6 bin civarında engelli bulunduğunu ve bu kişilere yardımcı olmak ile onları toplum hayatına katmanın önemine işaret ederek, bu konuda bir devlet politikası oluşturmanın şart olduğunu belirtti.

Yapılan çalışmaların meclis çatısı altında kurulacak komitede değerlendirmek gerektiğini belirten Dinçyürek, engellilerin istihdamı, gümrük muafiyetli araç ve ulaşım konusunda çeşitli sorunlar yaşandığını, bu konularda daha bilinçli değerlendirme yapılması gerektiğini kaydetti.

Dinçyürek, engelli çocukların mimari nedenlerle yaşıtlarıyla eşit eğitim alamadığını belirterek, engellilerin ihtiyaç duyduğu elektrikli sandalye gibi araçlara devlet desteği verilmesi için gereken yasal düzenlemelerin kısa sürede yapılmasını istedi.

Dinçyürek, Meclis’ten 2009 yılında oybirliğiyle geçirilen yasa uyarınca bir program yapılması gerektiğini belirterek, toplumun tüm kesimlerini birlikte çalışmaya ve strateji oluşturmaya çağırdı.

Meclis’in de engelli vatandaşların katılımına imkan vermediğini kaydeden Dinçyürek, bu engellerin kaldırılması için başlattıkları Meclis Engel Değil Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.