1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİNÇYÜREK: "KAMUOYU DESTEĞİNDEN YOKSUN BU YASA DEĞİŞMELİ… "
DİNÇYÜREK: "KAMUOYU DESTEĞİNDEN YOKSUN BU YASA DEĞİŞMELİ… "

DİNÇYÜREK: "KAMUOYU DESTEĞİNDEN YOKSUN BU YASA DEĞİŞMELİ… "

Hakan Dinçyürek, Cumhuriyet Meclisi’ne sunduğu “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin yarın Meclis’te ivediliğinin isteneceğini belirterek,

A+A-

ÖNERİNİN İVEDİLİĞİ YARIN MECLİS’TE OYLANACAK

DİNÇYÜREK: “KAMUOYU DESTEĞİNDEN YOKSUN BU YASA DEĞİŞMELİ… TÜM MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMDAN DESTEK BEKLİYORUM”

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Meclis Grubu Başkan Vekili, Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, Cumhuriyet Meclisi’ne sunduğu “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin yarın Meclis’te ivediliğinin isteneceğini belirterek, milletvekillerinden; “kamuoyu desteğinden yoksun” olduğunu kaydettiği sözkonusu yasanın değişiklik önersine destek istedi.

Dinçyürek, sivil toplum örgütleri ve halka da çağrı yaparak, “Bu değişiklik önerisi sizlerden gelen talepler üzerine hazırlanmıştır. Dolayısıyla bu yasa değişiklik önerisine tüm kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerinin de ilgi ve desteğini talep ediyorum” dedi.

DP-UG Partisi Meclis Grubu Başkan Vekili, Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, dün Meclise sunduğu “Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni basınla paylaştı.

Dinçyürek, 2010 yılında Cumhuriyet Meclisi’nden geçirilen bir yasayla, kamuda istihdam edilenlerin maaş ve ücretlerinin düşürüldüğünü anımsatarak, “Bu yapılan düzenleme kamuoyu desteğinden yoksundur. Çünkü aynı odada, aynı kadroda aynı görev, yetki ve sorumlulukta hizmet veren çalışanlar arasında sırf biri diğerinden daha erken istihdam edildi diye aralarında ciddi maaş ve ücret farklılıkları yaratılmıştır” dedi.

Aynı okuldan mezun iki kişinin, bir diğerinden daha sonra aynı kadroya alındı diye ömür boyu çok farklı maaş alma durumunda bırakıldığına, bunun da hem kamuda verimliliği hem de çalışma barışını olumsuz etkilediğine işaret eden Dinçyürek, şöyle devam etti:

“HADEMESİNDEN DAHA AZ MAAŞ ALAN ÖĞRETMENLER...”

“Bu yasa düzeltildiği takdirde, yani vermiş olduğum yasa değişiklik önerisi Meclis’te kabul edildiği takdirde belki yurtdışındaki gençlerimizin büyük orandakilerinin ülkeye geri dönmelerini sağlayamayacaktır. Ama şu anda kendisine bu ülkede gelecek göremeyen birçok gencin ülkede kalmasının önünü açacaktır. Bu, başta aileler olmak üzere hepimizin temel hedeflerinden biri olmalıdır.

Kapıcısından daha az maaş alan uzman hekimler ve hademesinden daha az maaş alan öğretmenler yarattık. Bu yaratığımız sistem kabul edilemez, sürdürülemez.

“ÖNERİ, ANOMALİLERİN ORTADAN KALDIRILMASINI HEDEFLİYOR”

Bu yasa değişiklik önerisi ile bu anomalinin ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. Dün itibarı ile bu yasa değişiklik önerisini Meclis’e sundum, yarın ise Meclis’te okutulup ivediliği istenecektir. Bu öneri dün itibarı ile tüm milletvekili arkadaşlarımın da bilgisine getirilmiştir. Bu basın toplantısı ile de sizlerle yani kamuoyu ile paylaşılmış oluyor.”

Dinçyürek, başta tüm milletvekili arkadaşlarından, siyasi parti duruşu veya siyasi kimlik gözetilmeksizin bu değişiklik önerisine destek olmasını talep etti, sivil toplum örgütleri ve halka; “Bu değişiklik önerisi sizlerden gelen talepler üzerine hazırlanmıştır. Dolayısıyla bu yasa değişiklik önerisine tüm kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerinin de ilgi ve desteğini talep ediyorum” çağrısında bulundu.

Hakan Dinçyürek, Meclis’te halkı temsil eden bir milletvekili olduğunu, halktan gelen talepleri de yasa önerisi olarak hazırlayıp Meclis’e sunduğunu belirterek, bundan sonrasındaki görev ve sorumluluğun herkeste olduğuna vurgu yaptı.

Dinçyürek konuşmasının ardından soruları da yanıtladı. Dinçyürek, yasa önerisinin hazırlanma sürecine ilişkin bir soru üzerine, bu konuda doğrunun tek olduğunu, milletvekili olarak görevlerinin doğruyu savunmak olduğunu, önemli olanın; yasa önerisinin kimden, nerden geldiği değil, önerinin doğru olup olmadığı olduğunu belirterek, yasa önerisinde, kamudaki beklentiyi, huzuru, çalışma barışını sağlayıp sağlamayacağına bakılması gerektiğini söyledi.

Hakan Dinçyürek, bu öneriyi kaleme almadan önce tüm milletvekilleriyle ve siyasi partilerle birebir görüştüğünü, tüm partilerde bu yasa önerisine “canı gönülden” destek veren milletvekilleri bulunduğunu, bunun çok önemli olduğunu kaydederek, milletvekillerinin desteğini alacağına inanç belirtti, “bu yasanın mutlaka değişeceğini” ifade etti.

“SON 5 YILDA TÜRKİYE İLE KKTC ARASINDAKİ MAAŞ ORANI TERS DÖNDÜ”

Önerinin katılımcı bir şekilde, halktan gelen talepler üzerine yazıldığını, herkesin ailesinde bu yasadan dolayı mağdurlar bulunduğunu, bu yüzden görevlerinin gençlerin geleceğini ipotek altına almamak olduğunu belirten Dinçyürek, Türkiye’de birçok branşta memurların KKTC’deki memurların iki katı maaş aldığını, bu yüzden bu durumun artık düzeltilmesi ve çalışma barışının yeniden sağlanması gerektiğini vurguladı.

Dinçyürek, son 5 yılda Türkiye ile KKTC arasındaki maaş oranının ters döndüğünü, bu yüzden KKTC hükümetinin, Türkiye hükümetinin yaptığı gibi gençlerine daha güzel bir gelecek hazırlayabileceğini belirterek, bu yasanın bir şekilde düzeltilmesi ve gençlerin geleceğinin garanti altına alınması gerektiğini kaydetti.

Bu yasayı Başbakan’dan aldığı görüşle değil, kendi doğru bildiği doğru noktaları öne çıkararak hazırladığını vurgulayan Dinçyürek, CTP-BG içinde dahil bu yasaya “evet” diyen bir çok milletvekili arkadaşının bulunduğunu, yarın Meclis’te ivediliğinin oylanacağını, bu konuların orada da tartışılacağını ve oylamada bu konuya bakış açısını göreceklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.