1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİNÇYÜREK, TÜRKİYE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ TARAFINDAN KABUL EDİLDİ
DİNÇYÜREK, TÜRKİYE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

DİNÇYÜREK, TÜRKİYE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Dinçyürek, resmi temaslar için bulunduğu Ankara'da Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından kabul edildi.

A+A-

BAKAN DİNÇYÜREK, TÜRKİYE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, resmi temaslar için bulunduğu Ankara'da Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından kabul edildi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Türkiye Başbakanlık Merkez Bina’da heyetlerarası gerçekleşen görüşmede KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile Müşavir Nazmiye Çelebi de Bakan Dinçyürek'e eşlik etti.

Dinçyürek kabulde yaptığı konuşmada, su projesinin hayata geçmesine sayılı bir zaman kala mevcut durumun değerlendirilmesi ve önümüzdeki günlerde atılması gereken adınlar konusunda planlamalar yapılması hususunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Ankara'da bulunduklarını söyleyerek, bu vesileyle KKTC'deki mevcut durumu da gözden geçirme fırsatı bulacaklarını belirtti.

Bakan Dinçyürek, Arınç'a görevinde başarılar dileyerek, bugüne kadar yapılan çalışmalarda gördükleri yakın ilgi ve desteğin bundan sonra yapılacak çalışmalarda da kendilerine büyük bir güven vereceğini söyledi.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da konuşmasında, bir süre önce devlet ve cumhuriyet olmanın bir gereği olarak 31. kuruluş yıldönümü nedeniyle KKTC'de bulunduklarını anımsatarak, kutlama etkinlikleri ve temaslarının çok olumlu geçtiğini bildirdi.

Ziyaret kapsamında KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkileri her anlamda ele alma fırsatı bulduklarını ifade eden Arınç, bugün de yeni atanan Bakan Dinçyürek ile ilk yurtdışı ziyareti kapsamında görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Arınç, “mühendislik harikası” olarak nitelendirdiği asrın projesinin bitmesiyle KKTC'nin hayat bulacağını belirterek, Kıbrıs'tan sorumlu bir bakanlık olarak böyle bir projeyle meşgul olma ve sonuçlandırmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.