1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİNÇYÜREK'TEN YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYESİNE ZİYARET...
DİNÇYÜREK'TEN YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYESİNE ZİYARET...

DİNÇYÜREK'TEN YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYESİNE ZİYARET...

Dinçyürek'ten Yeniboğaziçi Belediyesine ziyaret...

A+A-

“YENİ KAYNAKLARLA BÖLGEDE YAŞANAN SU SIKINTISI KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Yeniboğaziçi'nde yapılan çalışmalar sonucu çıkacak yeni kaynaklarla bölgede yaşanan su sıkıntısının kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Dinçyürek, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir'i ziyaret ederek, Belediyenin Bakanlığa bağlı daireleri ilgilendiren sorunları konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Dinçyürek, Demir ile istişare içerisinde olduklarını ve bu kapsamda Salamis yolunun deniz cephesinde olan konutlarda yaşanan su sorununun altyapı eksikliklerini giderme adına, proje çıkarıp kaynak bloke ettirdiklerini, bu hafta ihaleye çıkılacağını anlattı.

İhale sonrası yapılacak çalışmayla birlikte bu bölgede yıllardır yaşanan ve çözülmeyen bir sorunu ortadan kaldırmış olacaklarını ifade eden Dinçyürek, Belediyenin de kendine ait çalışmaları gerçekleştirmesinin ardından su tedarikinin sağlanmış olacağını belirtti.

Bakan Dinçyürek, bunun yanı sıra yaz dönemi olması nedeniyle Yeniboğaziçi Belediye sınırları içerisinde yaşanan su ihtiyacının giderilmesi adına ek su kaynağı yaratılması için de çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bu kapsamda Jeoloji ve Maden Dairesi’nin bölgede çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Dinçyürek, yeni kaynağın bulunması halinde çok kısa bir süre içerisinde vatandaşın kullanımına sunulacağını ve vatandaşın yaz aylarını sorunsuz geçirmesinin sağlanacağını belirtti.

Başkan Demir'e Bakanlıkla yaptığı işbirliği nedeniyle teşekkür eden Dinçyürek, Belediye ile önümüzdeki dönemde de yeni çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

DEMİR

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de, konuşmasında bölgede yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin su sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, Bakan Dinçyürek'in yapmış olduğu girişimlerin bu sıkıntının çözülmesinde önemli bir rahatlama getireceğini söyledi.

Salamis yolu bölgesindeki konutlarda yaşanan su sıkıntısının da Bakan Dinçyürek'in girişimleriyle sonuçlandırıldığını belirten Demir, yapılan işbirliği nedeniyle teşekkür etti.

Görüşme sonrasında Bakan Dinçyürek ve Başkan Demir, Yeniboğaziçi Belediyesi Parkında incelmelerde bulundu.

Dinçyürek'e ziyaretinde Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de eşlik etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.