1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİNLENE DİNLENE SABAHA KADAR SOYDULAR
DİNLENE DİNLENE SABAHA KADAR SOYDULAR

DİNLENE DİNLENE SABAHA KADAR SOYDULAR

Dinlene dinlene sabaha kadar soydular

A+A-

Başkent Lefkoşa'da salı gece yarısından dün sabahın ilk ışıklarına kadar, 7 işyeri hırsızlar tarafından seri bir şekilde soyuldu

Emine UYSAL

Başkent Lefkoşa'da dün gece 00.20 ile sabah 06.04 saatleri arasında 7 işyeri hırsızlar tarafından seri bir şekilde soyuldu.

Küçük Kaymaklı, Dereboyu ve Terminal bölgesinde, Arden Gıda Paşabahçe Mağazası, Reis Süpermarket, Xerox LTD, Güngör Telefon, Ali Sayan Coffee Shop, Note ve Menbur Shop isimli işyerlerinin camdan mamul kapıları taş ve henüz tespit edilemeyen bir aletle hasara uğratıldı.

Seri bir şekilde 7 işyeri binasına hasar verip giren ve yüzünü giydiği kapişonla örten hırsız, güvenlik kameralarına takıldı.

Dün gece saat 00.20’de Reis Süpermarket’in arka bölümündeki camını tüp gazla kıran hırsızlar, işyerinden herhangi bir şey çalmadan olay mahallinden ayrıldı.

Reis Süpermarket ile aynı caddede faaliyet gösteren Arden Paşabahçe isimli işyerine giden hırsızlar, işyerinin camını kırıp, içeriye girerek kasayı yokladı, işyerini dağıttı ancak para bulamadı.

Yine aynı bölgede Xerox Trading Ltd isimli işyerine saat 01.36’da ön giriş cam kapısını kırarak, içeri giren hırsızlar, 750 TL nakit para, bin 410 TL ile bin 140 TL’lik vadeli çeki çalarak konu işyerinden hızla uzaklaştı.

Hırsızlar sabahın ilk saatlerine kadar soydu

Hırsızlar, saat 05.54’te Dereboyu'nda faaliyet gösteren Menbur Shop isimli mağazaya da ön cam kapısını, bu kez yöntem değiştirerek, taşla değil farklı bir yöntemle kırıp, içeri girdi ve kasa bölümünden 100 TL nakit parayı çaldı.

Menbur Shop isimli işyerinden hızla ayrılan hırsızlar, saat 06.04’te Note isimli işyerinin ön giriş kapısını kırarak, yazar kasasına zarar verip, 150 TL nakit para çalarak ayrıldı.

Note isimli işyerinin sahibi Mustafa Arabacıoğlu, "Sabaha karşı işyerimin ön giriş kapısı kırıldı ve 900 TL değerinde yazar kasa kullanılamaz hale getirilip, içindeki 150 TL çalındı. Mesai bitiminde tahsilatı kasadan almıştık” dedi.

Menbur Shop isimli mağazanın sahibi Levent Özerdağ, “Hırsız, işyerimizin ön cam kapısını yere indirip, içeri girdi ve kasadaki 100 TL'yi çaldı. Hırsızın kırdığı kapının değeri yaklaşık bin 500 dolar. Güvenlik kamera kayıtlarımız var. İnsanlar artık korkusuz. Her yerde kamera olmasına rağmen korkusuzca işyerlerine giriliyor. Polisimize güveniyoruz, inşallah yurtdışına kaçmamışlardır" şeklinde konuştu.

Xerox Trading Ltd’in sahibi Abdullah Gül, “İşyerimizin soyulduğunu sabah 08.15'te fark ettik. Ön giriş kapımız kırıktı. Polisi aradık. Bin 140 ve bin 410 TL değerinde vadeli iki çek ile 750 TL nakit para çalındı. Umarız yakalanırlar” dedi.

Terminalde iki işyerini soymak, bir minibüsü çalmak istediler

Terminal'de tespit edilemeyen bir saatte Ali Sayan Coffee Shop isimli işyerinin kapı camını kırıp içeri giren hırsızlar herhangi bir şey çalamadı.

Ali Sayan Coffee Shop'a giren hırsız, herhangi bir şey bulamayınca, hemen büyük sarı renkli bir taşla Güngör Telefon isimli işyerinin camına taş attı ancak binaya hasar verse de camı kırmayı başaramadı.

“Güvende hissetmiyoruz”

Ali Sayan Coffee Shop'un sahibi Bahar Sayan, “Sabah saat 05.30’da işyerime geldim, kapı camı kırıktı. Sinirden çatlıyorum. Yanımızda faaliyet gösteren telefoncunun camını kıramadılar. Bu ülkede artık kendimizi güvende hissetmiyoruz. Çok tedirginiz. Terminalde bir nöbetçi yok, güvenlik görevlisi yok. Saat 05.30'da dükkanıma geldim ve bu olayla karşılaştım düşünsenize, güvenliğimiz yok, belediye ilgilensin istiyoruz. Terminalde ışık yok, devriye yok, güvenlik yok. Memleket, sorma gir hanına döndü” dedi.

Minibüsü çalmak istedi, kaza yaptı

Terminal içinde iki işyerinin ön giriş kapısına zarar veren hırsız, terminal içinde bir minibüsün içinde saklı olan anahtarı bulup minibüsü çalıştırdı ve önünde bulunan banka çarparak, kaza yaptı.

Mustafa Arzum'a ait minibüsü kullanan şoför Musa Yılmaz, KIBRIS'a konuşarak, "Minibüsün anahtarını saklamıştım. Hırsız minibüsü karıştırıp, anahtarı bulup çalıştırmış ancak kullanmayı bilmediğinden olmalı ki banka çarparak durabilmiş. Minibüste hasar var, vallahi bunu yapanlar bulunmalı" şeklinde konuştu.

Hırsızların eşkâli ve ayakkabı izi tespit edildi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ve Adli Şube ekibi, dün gece saat 02.00'den itibaren öğle saatlerine kadar soyulan işyerlerinde inceleme ve soruşturma yürüttü.

Olay yeri inceleme ekibi, hırsızlardan birini güvenlik kamera kayıtlarından belirlerken, işyerlerinde içeri giren hırsızın ayakkabı izini de tespit etti.

Söz konusu işyerlerini kırdığı taşlar emare alınırken, işyerlerinde parmak izi araştırması da yapıldı.

Adli Şube ekibi de mağaza sahiplerinden ifadeler aldı ve hırsızları yakalamak için soruşturma yaptı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, olayların ardından çok yönlü soruşturma yaparak üç şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlıların, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacakları öğrenildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.