1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİPKARPAZ'DA 1017 KÖK HİNTKENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ
DİPKARPAZ'DA 1017 KÖK HİNTKENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

DİPKARPAZ'DA 1017 KÖK HİNTKENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Apostolos Andreas Manastırı’nın yanındaki ormanlık araziye ektiler

A+A-

Narkotik polisi, Dipkarpaz’da Apostolos Andreas Kilisesi’nin yakınındaki ormanlık arazide, uzunlukları 10 santim ile 2 metre arasında değişen, 797’si ekili, 220’si sökülüp kurutulmuş toplam bin 17 kök hintkeneviri bitkisi ele geçirdi.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ziraatı ve tasarrufu” suçuyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Recep Ocak, dün sabah, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu huzuruna çıkarılarak aleyhine tahkikat amaçlı 3 gün tutukluluk emri alındı. 

Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, kayıp olduğuna inandığı emarelerin peşine düştü.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, meselenin tahkikatını üstlenen polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık olarak dinletti.

Hüseyin Özdesoy, 26 Haziran 2013’te, Dipkarpaz’da Apostolos Andreas Kilisesi’nin yakınındaki ormanlık arazide, uzunlukları 10 santim ile 2 metre arasında değişen, 797’si ekili, 220’si sökülüp kurutulmuş toplam bin 17 kök hintkeneviri bitkisi ele geçirdiklerini söyledi.

Ekili hintkeneviri bitkilerini, ziraatçı huzurunda söküp emare aldıklarını kaydeden Hüseyin Özdesoy, önceki gün, Recep Ocak’ı şüpheli olarak tutukladıklarını anlattı.

Zanlı Recep Ocak’ın polise gönüllü ifade verip suçu kabul ettiğini kaydeden Hüseyin Özdesoy, kayıp olduğuna inandığı emarelerin olduğuna vurgu yaptıktan sonra tahkikatını salim bir şekilde yürütebilmek için mahkemeden sür talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, Recep Ocak’ın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. 

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.