1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİPKARPAZ'DA MECLİS ÜYELERİ RAHATSIZ!
DİPKARPAZ'DA MECLİS ÜYELERİ RAHATSIZ!

DİPKARPAZ'DA MECLİS ÜYELERİ RAHATSIZ!

"Hakkınızı koruyun!"

A+A-

Dipkarpaz Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Hüseyin Yazıcı’nın işten durdurulmasını onaylamadıklarını söyleyen Dipkarpaz Belediyesi meclis üyeleri Emine Yıldızlı ile Havva Elkovan, BES’i, üyelerinin hakkını korumaya çağırdı.

Nadire Bahadi

Dipkarpaz Belediyesi’nde 19 yıldır işçi olarak çalışan ve kendi isteği olmadan emekliye sevk edilen Hüseyin Yazıcı’nın işten durdurulmasına belediye meclis üyeleri Emine Yıldızlı ve Havva Elkovan’dan tepki geldi. Yazıcı’nın Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun tarafından işten çıkarılmasının ardından meclis üyelerine oylamaya sunulduğunu ifade eden Yıldızlı ve Elkovan, meclisin sosyal sigorta ve emeklilik yaşı gelen çalışanların işten durdurulması yönünde kararı bulunduğunu açıkladı. Elkovan ve Yıldızlı, 7 yıl sonra emekliye çıkabilecek belediye çalışanı Hüseyin Yazıcı için Belediye Emekçileri Sendikası’nı (BES) göreve çağırdı.

‘’Emeklilik sırası Yazıcı’da değil’’

19 yıllık belediye çalışanı Hüseyin Yazıcı’nın Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun tarafından işten durdurulmasını belediye meclis üyesi olarak onaylamadıklarını ifade eden Emine Yıldızlı ve Havva Elkovan, Başkan Coşkun’un belediye çalışanı Hüseyin Yazıcı’yı işten durdurduktan sonra mecliste oylamaya sunduğunu açıkladı. Oylama sırasında kendilerinin ‘’hayır’’ oyu kullandığını ifade eden Yıldızlı ve Elkovan, emeklilik ve sosyal sigorta yaşı gelen çalışanların emekliye sevk edilebileceği yönünde mecliste karar alındığını kaydetti. Hüseyin Yazıcı’nın henüz sosyal sigorta yaşının gelmediğini ve 7 yıl sonra emekliye çıkabileceğini söyleyen 2 meclis üyesi, ‘’emeklilik sırası Yazıcı’da değil’’ dedi.

‘’İş güvenliği için yatırımlar yapılmalı’’

Dipkarpaz Belediyesi’nin 1 trilyon 150 milyon liralık sosyal sigorta borcunun diğer belediye çalışanları için de huzursuzluğa neden olduğunu belirten Emine Yıldızlı ve Havva Elkovan, çalışanların iş güvenliği ve iç huzurunun düşünülerek sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca toplu iş sözleşmesinin çalışanların mevcut haklarını savunacağına değinen 2 meclis üyesi, sendika ile görüşülmeye başlanılarak bir an önce toplu iş sözleşmesinin imzalanması gerektiğini kaydetti.

“BES üyelerine sahip çıksın”

Dipkarpaz Belediyesi’nde sorunların yumak haline gelmesi nedeni ile açıklama yapan meclis üyeleri Emine Yıldızlı ve Havva Elkovan, belediyede örgütlü olan BES’e Hüseyin Yazıcı’ya sahip çıkması çağrısında bulundu. ‘’Yıllarca üyelerinden aidat alıp onları onların haklarını korumayan, savunmayan bir sendika düşünemiyoruz’’ denilen açıklamada, BES, 2 meclis üyesi tarafından sessiz kalmak ve üyelerini korumamakla suçlandı. Elkovan ve Yıldızlı, BES’i üyelerinin haklarını korumaya davet etti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.