1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİPKARPAZ’DAKİ KAÇAK BÜFE YIKILDI
DİPKARPAZ’DAKİ KAÇAK BÜFE YIKILDI

DİPKARPAZ’DAKİ KAÇAK BÜFE YIKILDI

Dipkarpaz’daki kaçak büfe yıkıldı

A+A-

İskele Kaymakamlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Çevre Koruma Dairesi tarafından gereken izinleri olmadığı gerekçesiyle yaklaşık bir buçuk yıl önce mahkemeye verilen büfenin yıkımı sırasında olaylar yaşandı
 
Ayşe BULUT

Dipkarpaz - Zafer Burnu yolu üzerinde, deniz kenarında, Dipkarpaz Beldiyesi'ne ait piknik alanının içerisinde bulunan kaçak büfe dün yıkıldı.

Şapelin yanındaki kaçak büfe, Ahmet Akın’a aitti. İzni olmadığı belirtilen yapı (büfe) mahkeme kararıyla yıkıldı.

Yıkım sırasında İskele Polis Müdür Yardımcısı Mustafa Ceylanlı ve çok sayıda polis memuru da hazır bulundu.
Söz konusu yapı, İskele Kaymakamlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Çevre Koruma Dairesi tarafından gereken izinleri olmadığı gerekçesiyle yaklaşık bir buçuk yıl önce mahkemeye verilmişti.

İskele Kaza Mahkemesi'nden çıkan yıkım kararı sonucunda İskele Kaymakamlığı ekipleri, dün sabah saatlerinde Ahmet Akın’a ait büfeyi yıkmak için bölgeye gitti.

Kaza da oldu

İş makinesini taşıyan tırın arka kısmı yanlışlıkla büfenin köşesine takılınca büfe taşların üzerinden kaydı ve  yanında park halinde bulunan Ahmet Akın'ın aracının sağ kısmına zarar verdi.

Bu sırada büfe içerisinde Ahmet Akın, annesi ve polis memurları bulunuyordu.

Ahmet Akın'ın tansiyon hastası annesi sinir krizi geçirerek bayıldı.

Polisler kadına acil müdahaleyi yaptı ve ayılttı ve Dipkarpaz Sağlık Ocağı'na götürdü.
Akın’a destek için gelen bir gurup Dipkarpazlı da yıkımı engellemek için büfeye girdi. "Burayı yıktırmayız" dedi.

Arbede yaşandı

Yıkım sırasında sinirler gerildi.

Ahmet Akın iş makinesini kullanan operatöre saldırdı ve kısa süreliğine arbede gerçekleşti. Polisler bu duruma müdahale etti ve yıkım gerçekleşti.

Yıkım kararına isyan eden Ahmet Akın’ın babası Fesih Akın, oğlunun söz konusu büfe için üç bankaya 160 bin Türk lirası borçlandığını anlattı.

Fesih Akın şunları söyledi:

"Bu devlet ne yapıyor? Vatandaşa zarar vermekten başka bir şey yapmıyor. 74 barış harekâtında savaşmış bir insanım. Ben bir gaziyim. Benimle niye uğraşıyorlar?

Boğaz'da birçok deniz işgali var... Binlerce Kıbrıslı denizin ortasında iş yapıyor, onları görmüyorlar bizleri görüyorlar. Dayımız olmadığı için bunlar oluyor. Sökmek istiyorum hayır diyorlar.. İlla ki yıkacaklar. Büyük otelleri yıksınlar da göreyim... Ha garibanlara güçleri yetiyor."

Akın'a destek ve ayrımcılık iddiası

Şelonez Balıkçı Barınağı yakınlarında bungalov sahibi olan Hüseyin Civelek de Akın’a destek amaçlı olarak olay yerine geldi.

Civelek, vatandaşlar arasında ayrım yapıldığını savundu. Kıbrıslı işletmecilerin davalarının düştüğünü öne sürdü.

Hüseyin Civelek, “Rum zamanında buraları inşaata açıktı. 40 yıl burayı bekledik. Ne zaman yerli yatırım yapmaya başladık, bütün Kıbrıs'ın gözü buraya geldi. Çevreciler burayı görüyor. Başka yer görmüyorlar. Bizim kimliğimizde Türkiye yazdığı için bizlere bunları yapıyorlar” dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.