1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DİPLOMALI KONSOMATRİS ARANIYOR”
“DİPLOMALI KONSOMATRİS ARANIYOR”

“DİPLOMALI KONSOMATRİS ARANIYOR”

Rum gece kulübü işletmecileri, getirilen kısıtlamalar nedeniyle sektörün daraldığından şikâyet ederek, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’la görüşme talep etti.

A+A-

“DİPLOMALI KONSOMATRİS ARANIYOR”

Rum gece kulübü işletmecileri, getirilen kısıtlamalar nedeniyle sektörün daraldığından şikâyet ederek, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’la görüşme talep etti. Bunun üzerine Rum sivil toplum örgütleri, Güney Kıbrıs’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından da mahkûm edildiği geçmiş durumların yeniden tekrarlanacağı kaygısıyla sert tepki gösterdi.

Fileleftheros “100 Gece Kulübünden 9 Tane Kaldı... Buralarda Çalışan Yabancı Sayısı Sadece 35 Ancak Beş Yıl Önce Sayıları 800-1000 İdi” başlığıyla yansıttığı haberinde, üzerinde “Diplomalı Konsomatris Aranıyor” yazılı döviz bulunan kişilerin görüldüğü bir de fotoğraf ekledi.

Gazete “Müzikli Eğlence Merkezleri (gece kulübü) Sahipleri Birliği” Başkanı Yannakis Yoannu’nun bu gazeteye Hasikos’tan sektörlerinde çalıştıracak eleman bulmalarını zorlaştıran iki uygulamanın kaldırılmasını istediklerini söylediğini yazdı.

Habere göre gece kulübü sahipleri, Güney Kıbrıs’a gitmek isteyecek kadın bulmanın zor olduğuna vurgu yaparak, gece kulüplerinde çalışacaklara, ülkeye giriş vizesi verilmesi için istenen, bale dalında ‘geçmiş deneyim’ sahibi olmaları şartının kaldırılmasını istiyorlar. Hasikos’tan ikinci talepleri ise daha önce 3 ay olduğunu hatırlattıkları, Rum tarafında yeniden işe alınmaları için 2 yıl bekleme şartının kaldırılması.

Bundan bir 5 yıl önce Rum tarafında 100 civarında gece kulübü ve 800-1000 (bin) civarında çalışan (konsomatris) varken bugün gece kulübü sayının 9’a, yabancı uyruklu konsomatris sayısının da 35’e düştüğünü kaydeden gazete Lefkoşa’nın Rum kesiminde bir, Ay. Napa ve Larnaka’da birer, Limasol’da 4 (üçünde, giriş için vize gerekmeyen Avrupa vatandaşları çalışıyor) ve Baf’ta iki gece kulübü var. Bu yerlerde çalışan kişi sayısı geçmiş yıllarda 650’ye varırken bugün sadece 20 kişi kaldı.

Rum gece kulübü sahipleri bugün sorunun, Avrupalı 15’e kadar kadın çalıştırılabilen birahanelere taşındığını, çalıştırılan kadınlara sosyal haklarının verilmediğinin altını çiziyorlar.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.