1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİPLOMASI RUSYA’DA
DİPLOMASI RUSYA’DA

DİPLOMASI RUSYA’DA

Girne’deki apartmanda ortopedi tedavisi yapan ve doktorluk kaydı bulunmayan Rus vatandaşı Sergeev, “İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi

A+A-

Melin DOBRAN
Girne’de bir apartmanda muayene açarak doktorluk yapan Rus uyruklu Petr Sergeev, “Kayıt Dışı Hekimlik ”suçundan gözaltına alındı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlının tıp diploması ve doktorluk belgesinin olmadığı belirtilirken, zanlı belgelerinin yurt dışında olduğunu öne sürdü. KKTC’ye tatil için geldiğini, doktorluk yapmadığını, insanlara sadece yardım ettiğini öne süren zanlının polis baskınında kapıyı doktor önlüğü ile açtığı belirtildi. Zanlının fıtık tedavisi yaptığı, vücut ağrıları, kırık gibi hastalıklara baktığı öğrenildi.


Zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Tutukluluk duruşmasında alınan bir ihbar üzerine harekete geçtiklerini kaydeden polis, Girne’de 15 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan Siyah-Beyaz isimli apartmanın birinci katında Sağlık Bakanlığı’ndan izin almaksızın ortopedi tedavisi yapıldığını öğrenildiğini söyledi.

Suçlamaları reddetti
Polis, önceki gün söz konusu adrese gittiklerini, zanlı Petr Sergeev’in doktor üniforması ile kapıyı açtığını dile getirdi. Polis, yapılan aramada röntgen aletleri bulunduğunu ifade ederek, zanlıya ait herhangi bir diploma veya belge bulmadıklarını, zanlının yurt dışında doktorluk yaptığını, belgesinin yurt dışında olduğunu söylediğini aktardı.


Zanlının Sağlık Bakanlığı’na herhangi bir müracaatının olmadığını da kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.


Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise iddialara karşın, tatil için KKTC’ye geldiğini, sözlü olarak insanlara yardımcı olduğunu, pratik herhangi bir işlem yapmadığını öne sürdü ve suçlamaları reddetti. Mahkeme, hakkında soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.