1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİRİSİ GİRDİ ÖLÜSÜ ÇIKTI!
DİRİSİ GİRDİ ÖLÜSÜ ÇIKTI!

DİRİSİ GİRDİ ÖLÜSÜ ÇIKTI!

Çığlıkları duyulmuyor....

A+A-

İskele Bölgesinde rahatsızlanarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisine kaldırılan Sıdıka Akkılınç’ın hayatını kaybetmesinin ardından yakınları, Akkılınç’ın ölüm nedeninin hastanede tıbbi malzeme yetersizliği olduğunu savundu. 

Devlet hastanelerinde son günlerde özellikle Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşananlar vatandaşları isyan ettirdi. Bir bir yakınlarını kaybeden hasta yakınları Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ederken, “Çaresizseniz bunu halka açıklayın, bilelim. Hastalarımıza başka yerde şifa arayalım” diyorlar. 

Özellikle son günlerde ameliyat sırası ve sonrasında yaşanan ölümlerin tıbbi malzeme yetersizliğinden kaynaklandığına dair söylentiler artmaya başladı. 

Elde edilen bilgilere göre ameliyatlarda kullanılan önemli bir ilaç hastanede kalmadı. Ayrıca bu ilacı adaya getiren firma ile mahkemelik olunduğu ve önümüzdeki Çarşamba günü konunun mahkemede görüşüleceği, daha sonra bu ilacın tedarik edilebileceği belirtiliyor. 

Tıbbi malzeme sıkıntısı had safhada
Son olarak İskele Bölgesinde rahatsızlanarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi’ne kaldırılan Sıdıka Akkılınç ve ailesinin yaşadıkları tüm bu iddiaları doğrular nitelikte. 

Dün öğle saatlerinde Sıdıka Akkılınç’ın hayatını kaybetmesiyle perişan olan ailesi, “Biz bunu bekliyorduk. Zira Sıdıka ihmal ve yetersiz malzemeden öldü” dedi. Hastaneye yatırıldığında bilincinin yerinde olduğunu söyledikleri Sıdıka Akkılınç’a tıbbi müdahalenin zamanında yapılmadığından şikâyet eden aile mensupları, “Bile bile kardeşimizi, annemizi öldürdüler” dedi. “Bir hafta bilinci yerinde iken Sıdıka Akkılınç’a müdahale etmekte çaba göstermeyen hastanenin bunu ilaç yokluğundan, tıbbi malzeme yokluğundan yapmadığını itiraf etmesini bekliyoruz” diyen aile mensupları Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye “Bizim canımız yandı. Başka canların yanmaması için daha ne bekliyorsunuz. Hastanelerde tıbbi malzeme eksikliği olduğunu neden halka açıklamıyorsunuz?” mesajını gönderdi. 

110 hastaya ancak 6 kişilik tıbbi malzeme
Ülkenin tanınmış turizmci ve sanatçılarından Hasan Uluel, kardeşi Sıdıka Akkılınç’ı hastaneye yatırdığı günden beri bir an olsun yalnız bırakmadı. Hasan Uluel, kardeşinin ölümünün ardından Sağlık Bakanlığı’nı vatandaşın sağlığına yeterli ilgiyi göstermediği için kınadı ve isyan etti. 

Hasan Uluel’in hastanede kaldığı sürede yetkili ağızlardan edindiği bazı bilgiler ise skandal nitelikte. 

Hasan Uluel, bazı konuşmalara şahit olduğunu, bu konuşmaların en ürkütücü olanının ise hastanede kalp ve beyin operasyonu bekleyen 110 hasta bulunmasına rağmen, ancak 6 hastaya yetecek kadar tıbbi malzeme olduğunun söylendiğini belirtti. Hasan Uluel, “Eğer 6 hastaya yetecek kadar tıbbi malzeme kaldıysa, diğerleri ne olacak” sorusuna hala cevap alamadığını, kardeşinin ölümünün de bu sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

“Bakan halka doğruları itiraf etsin”
Sıdıka Akkılınç’ın çocukları ise, “Bizler de hastanede bir şeylerin eksikliğini fark ettik, daha ilk günden ‘bir şey yapamayacaksanız bırakın annemizi başka yere götürelim’ dedik ama dinletemedik” dedi. 

Annelerini kaybetmenin şokunu yaşayan çocukları, “Gördüğümüz kadarıyla doktorlarımız da çaresiz. Belki ellerinden geleni yapmak istiyorlar, ama olmayan malzemeler onları da çaresiz kılıyor” şeklinde konuştu. 

Sağlık Bakanlığı’nın halka doğruları söylemesi gerektiğine işaret eden Sıdıka Akkılınç’ın çocukları, “İnsanların hayatıyla oyun oynamayın, biz canımızı kaybettik ama yukarıdakilerin hastanede olup bitenlerden haberi yok. Bu hastanede yeterli tıbbi malzeme yoksa doğruları itiraf edin de herkes başının çaresine baksın” dedi.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.