1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİŞ HEKİMLİĞİ HAFTASI BAŞLADI
DİŞ HEKİMLİĞİ HAFTASI BAŞLADI

DİŞ HEKİMLİĞİ HAFTASI BAŞLADI

Diş Tabipleri Odası 18-22 Kasım Diş Hekimliği Haftasını etkinliklerle kutluyor.

A+A-

DT. BIÇAK: “ÜLKEMİZDE KORUYUCU DİŞ HEKİMLİĞİNE YETERİNCE ÖNEM VERİLMEMEKTEDİR”

“İŞSİZ DİŞ HEKİMİ ORDUSU MEYDANA GETİRİLECEKTİR”

“KAMUDA VERİLEN DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMETLERİ GELİŞTİRİLMEMİŞTİR”

Diş Tabipleri Odası 18-22 Kasım Diş Hekimliği Haftasını etkinliklerle kutluyor.

Diş Tabipleri Odası tarafından Diş Hekimliği Haftası vesilesiyle Tabipler Birliği merkezinde düzenlenen basın toplantısında, sağlık ve diş hekimliği ile ilgili sorunlar dile getirildi ve  Oda’nın etkinlik programı açıklandı.

Diş Tabipleri Odası Başkanı Dt. Hüseyin Bıçak basın toplantısında 1979'da çıkarılan tam gün yasasından bu yana sağlık sisteminde köklü bir değişiklik yapılmadığını, Sağlık Bakanlığı tarafından çalışmaları başlatılan Sağlık Çalıştayı’na katkı koymaya hazır olduklarını, ancak istenilen sonuç konusunda "temkinli iyimserlik" içerisinde olduklarını söyledi.

ÖZLÜK HAKLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Kamu görevlisi hekimlerin özlük haklarının yeniden gözden geçirilmesini, hekim eksikliklerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Bıçak, sağlık hizmetlerinin ticari bir merci olmasını önlemek gerektiğini da kaydetti.

KORUYUCU HEKİMLİĞE YETERİNCE ÖNEM VERİLMEMEKTEDİR

Koruyucu hekimlikle ağız sağlığını bozan etkenlerin azaltılabileceğini ifade eden Bıçak, “Ülkemizde koruyucu diş hekimliğine yeterince önem verilmemektedir. Koruyucu diş hekimliğine verilen önem oranında tedavi edici hekimliğe ihtiyaç azalacaktır” dedi.

Hekimin mezuniyet sonrası kendisini yenilemesinin önemine işaret eden Bıçak, söz konusu faaliyetlerin halen Tabipler Birliğinin Kredilendirme Tüzüğü çerçevesinde yer aldığını, ancak Sağlık Bakanlığı’nın da bu tür eğitimleri özendirmesi gerektiğini kaydetti.

Dt. Hüseyin Bıçak diş teknisyenlerinin laboratuar açma esaslarının düzenlenmesi gerektiğini de belirtti.

İŞSİZ DİŞ HEKİMİ ORDUSU

Ülkede diş hekimliğinin öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmekte olduğunu kaydeden Bıçak, “Ancak eğitimdeki plansızlık, programsızlık ve ihtiyaca göre yönlendirme olmaması, ek kontenjanlarla diş hekimliği fakültelerine öğrenci gönderilmesi ileriki yıllarda işsiz diş hekimi ordusu meydana getirecektir” dedi.

PAHALILIKTAN DOLAYI DİŞ SAĞLIĞINA VERİLEN ÖNEM AZALMAKTADIR

Ülkede bugüne kader ağız ve diş sağlığı alanında gerçekçi bir araştırma yapılmadığını statistik tutulmadığını savunan Bıçak, “Ülkede elektrik ve diş hekimliği alet ve malzemelerinin yanında emeğin de pahalı olması nedeniyle diş hekimliği de yüksek ücretlerle yapılmaktadır. Bunun neticesinde ağız ve diş sağlığına verilen önem azalmaktadır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE YAPILAN DİŞ TEDAVİSİ KONUSUNDA UYARI

Diş hekimliğinin ülkede pahalı olmasından dolayı bazı kişilerin tedavi için Türkiye’nin Güney illerini tercih ettiğine işaret eden Hüseyin Bıçak, “Ancak bilinçsizce yapılan bu hareketler sonrası bedelini daha ağır ödemektedirler” dedi..

Bıçak, “Kamuda verilen diş hekimliği hizmetleri geliştirilmemiştir. Diş hekimliği alanında verilen hizmetler genişletilmeli ve geliştirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

ETKİNLİK PROGRAMI

Diş Tabipleri Odası üyeleri Diş Hekimliği Haftası nedeniyle Lapta Huzurevini ziyaret edecek, ağız ve diş Sağlığı konusunda bilinçlendirme etkinlikleri düzenleyecek.

Çocukların ağız ve diş sağlığına verdikleri önemi artırmak amacıyla Colgate sponsorluğunda orta okullara yönelik afiş yarışması düzenlenecek.

Okul, kurum ve kuruluşlara diş sağlığına dikkat çekmek amacıyla çizilen afiş asılacak.

Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya 23 Kasım’da saat 15:00’de Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği konferans salonunda Diş Hekimlerine yönelik “Periodental estetik cerrahinin saklı özellikleri” konulu sunum yapacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.