1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİSİ, FOCUS ŞİRKETİNE 50 BİN EURO’YU İADE EDİYOR
DİSİ, FOCUS ŞİRKETİNE 50 BİN EURO’YU İADE EDİYOR

DİSİ, FOCUS ŞİRKETİNE 50 BİN EURO’YU İADE EDİYOR

“DİSİ İlk 50 Bin Euro’yu İade Ediyor” başlığıyla verdiği haberinde;

A+A-

DİSİ’nin “Focus Maritime Corporation” şirketinden aldığı söylenen 500 bin Euro’nun 50 bin Euro’sunu iade edeceği haber verildi.

Politis gazetesi “DİSİ İlk 50 Bin Euro’yu İade Ediyor” başlığıyla verdiği haberinde, DİSİ’nin kasasında 13 Şubat 2008 tarihinde Focus şirketinden yapılmış 50 bin Euro’luk bir havale saptandığını yazdı.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, taahhüt ettiği üzere, bu paranın mudilere verilmek üzere Laiki Bankası kayyumuna iade edilmesi yönünde talimat verildiğini aktaran gazete, geri kalan 450 bin Euro konusunda da DİSİ’nin Focus’tan para aldığının saptanması durumunda iade edileceği taahhüdünü tuttuğu kaydetti. Gazeteye göre Neofitu, Başsavcı ile yapacağı görüşmeyi bekliyor.

Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise dünkü açıklamalarında Focus’tan para almadıklarını tekrarladı.

PARTİ HESAPLARINDA GERİYE DÖNÜK DENETİM YOK

Rum Sayıştay Odisseas Mihailidis ise DİSİ VE AKEL’in Focus şirketinden para aldığına dair haberler üzerine yaptığı açıklamada, 2012 tarihinde geçirilen bir yasaya atıfta bulunarak, siyasi partilerin hesaplarında geriye dönük inceleme yapılamadığını ve Sayıştay’a da önceki yıllarla ilgili inceleme yapma yetkisi verilmediğini belirtti.

Fileleftheros gazetesine göre yasanın 2012 yılında Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu’nun (GRECO) önerileri üzerine yapıldığını söyleyen Mihailidis, bunun önemli bir adım olduğunu, ancak gerekli netlik için yeterli olmadığını vurguladı.

KEVE, BANKACILAR VE MUHASEBECİLER İŞLEMLERİN AÇIKLANMASINA KARŞI

Politis gazetesi ise Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE), Bankacılar Birliği ve muhasebecilerin, mevduatların tıraşlandığı Mart 2013döneminden önce yurtdışına yapılan 11 para aktarma işleminin açıklanmasının, Güney Kıbrıs’a yönelik güveni zedeleyeceğini ileri sürerek karşı çıktığını yazdı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.