1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİSİ’DEN HELİKOPTERLERİN TAMİRİNE ENGEL
DİSİ’DEN HELİKOPTERLERİN TAMİRİNE ENGEL

DİSİ’DEN HELİKOPTERLERİN TAMİRİNE ENGEL

DİSİ’nin, Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) ait “MI 35” Rus saldırı helikopterlerinin tamiri için

A+A-

AKEL VE DİKO’DAN SERT TEPKİLER

DİSİ’nin, Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) ait “MI 35” Rus saldırı helikopterlerinin tamiri için Rusya Savunma İhracatı Şirketi Rosoboronexport tarafından istenen 28,5 milyon Euro’luk ödeneğin serbest bırakılmasını ekonomik krize atıfta bulunarak reddettiği, bu gelişme üzerine meclisin dün altüst olduğu haber verildi.

Politis gazetesi “Helikopterler İçin 28,5 Milyon Euro’ya Fren... DİSİ Yazılı Açıklamasıyla Serbest Bırakılmasını Bloke Ediyor... Ödeneği Onaylayan AKEL ve DİKO’dan Yoğun Tepki” başlıklarıyla manşetten verdiği ve iç sayfasında ayrıntılarını aktardığı haberinde, MI 35 Rus saldırı helikopterlerinin tamiriyle ilgili 28,5 milyon Euro’luk ödeneğin serbest bırakılması konusunda dün Meclis’te ciddi tartışmaların yaşandığını, bu gelişmenin siyasi yan etkilere de neden olduğunu yazdı.

Ekonomik çıkmaz yaşanan bir dönemde kullanışlılığı konusunda ciddi şüphelerin olduğu bir silah sisteminin bakımı için bu kadar büyük bir miktarın harcanmasına DİSİ’nin karşı çıktığını aktaran gazete, önceki Meclis Savunma Komitesi’nde sözkonusu ödeneğin serbest bırakılmasını onaylayan AKEL ve DİKO’nun bu duruma yoğun tepki gösterdiğini belirtti.

Savunma Komitesi üyelerinin katılımıyla mecliste gerçekleştirilen dünkü gayri resmi toplantıda seslerin yükseldiğini aktaran gazete, Mağusa Bağımsız Milletvekili Zaharias Kulias’ın da DİSİ’ye destek verdiğini yazdı.

Habere göre AKEL ve DİKO milletvekilleri ise talebin olası reddedilmesinden kaynaklanabilecek siyasi etkilere dikkat çekerek, ülkenin savunmasının zarar görmemesi ve Rusların küstürülmemesi gerektiğine değindiler.

DİSİ’nin bu tutumu dolayısıyla Komite Başkanı (EDEK Milletvekili) Yorgos Varnavas’ın görüşünü belirtmekten kaçınması üzerine, DİSİ Milletvekili Sotiris Sampson’un (Varnavas’a) son komite toplantısında ödeneğin serbest bırakılmasından yana tavır takındığını hatırlatarak tepki gösterdiğini aktaran gazete, Sampson’un EDEK’in de olumlu oyuyla DİSİ’nin oyuna ihtiyaç duyulmadan programın ilerleyebileceği imasında bulunduğunu belirtti.

Gazete, DİSİ dışında Maliye Bakanlığı, Sayıştaylık ve Hazine Müsteşarlığı’nın da ödeneğin serbest bırakılmasına ilişkin ciddi çekincelerini ortaya koyduklarını, RMMO liderliğinin ise ikiye bölündüğünü yazdı.  RMMO Komutanı Korgeneral Stilianos Nasis’in ödeneğin serbest bırakılmasını desteklediği, RMMO Komutan Yardımcısı Andreas Papadopulos’un ise çekincelerini dile getirdiği kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.