1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİSİPLİNE TORPİL KARIŞTI
DİSİPLİNE TORPİL KARIŞTI

DİSİPLİNE TORPİL KARIŞTI

Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde arkadaşını öldüresiye döven öğrenciye disiplin kurulu tarafından verilen “tasdiknameyle başka okula gönderilme” cezası Eğitim Bakanlığı Üst Disiplin Kurulu, tarafından 5 gün uzaklaştırmaya çevrilince ortalık karıştı

A+A-

“BAKANLIK KARARI DEĞİŞTİRDİ”: KTOEÖS, yaşanan süreçle ilgili eğitim bakanlığını sorumlu tuttu. Okul öğretmenlerinin katılımı ile dün Bakanlık önünde eylem yapıldı. KTOEÖS Başkanı Gökçebel: Bakanlık önce sorunun çözümünü öteledi, zamana oynadı ardından baskı ve bir takım siyasi davranışlarla kararlar değiştirildi


Duygu ALAN
Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde öğrenim gören 16 yaşındaki iki erkek öğrenci arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce olaylar büyüdü.

Okulda öğrenim gören 16 yaşındaki E.C, 16 yaşındaki B.S’yi, okulun tuvaletinde 16 Şubat 2016 tarihinde darp etti.

B.S, elmacık kemiğinde çökme teşhisi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilirken, E.C, “ciddi darp” gerekçesiyle tutuklandı.

Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan 16 yaşındaki E.C, 7 bin 500 TL nakdi teminat ve 150 bin TL'lik kefil kefaleti ile ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yaşanan olayın ardından E.C hakkında Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde disiplin soruşturması başlatıldı. Disiplin Kurulu, E.C’nin tasdiknamesi ile başka bir okulda eğitimine devam etmesi yönüne karar üretti.

Üst Disiplin Kurulu, E.C’nin 5 gün okuldan uzaklaştırılması yönünde karar aldı.
Okul Disiplin Kurulu yaşanan gelişmenin ardından istifa etti.

Bakanlık sorumlu tutuldu
Üst Disiplin Kurulu kararının okulda sıkıntı yarattığını savunan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Okul Disiplin Kurulu kararını iptal ettirdiği, okuldaki sorunun çözümü konusunda sorumluluğunu yerine getirmediği gerekçesi ile Eğitim Bakanlığı’nı protesto etme kararı aldı.

Gökçebel: Sorumlu Eğitim Bakanlığı’dır
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Havadis’e yaptığı açıklamada, gerek okul idaresinin ve öğretmenlerinin gerekse sendikanın tepkisinin söz konusu öğrencilerle ilgili olmadığını belirterek, “Çocuklarımız bir değerdir ve bu değerlerle ilgili bir sıkıntımız yoktur. Bizim tepkimiz yaşanan olayla ilgili Eğitim Bakanlığı’nın tavrınadır” dedi.

Tahir Gökçebel, “Güzelyurt Kurtuluş Lisesi iki öğrencinin karıştığı kavga olayından sonra günlerce tartışıldı. Öğretmenler, okul, öğrenciler günlerce konuşuldu, itham edildi. Bunlara sebep olan ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sorunu ilk günden beri çözmeyip ötelemesidir. Olayın ardından Okul Disiplin Kurulu bir karar üretti ama Eğitim Bakanlığı, Okul Disiplin Kurulu kararını bir şekilde iptal ettirdi. Üst Disiplin Kurulu’ndan yeni bir karar alındı. Yani Bakanlık önce sorunun çözümünü öteledi, zamana oynadı ardından baskı ve bir takım siyasi davranışlarla kararlar değiştirildi. Bu durum da hem okula hem söz konusu çocuklara ve ailelerine olumsuz yansıdı. Mağdur etti, zarar verdi. Sendikamız ve okul öğretmenleri,  siyasi çözümler üretip adalet duygusunu sarsan Bakanlığı, protesto edecek” diye konuştu.

“Çocukların aynı okulda olmaları doğru değil”
E.C ve B.S’nin aynı okulda birbirleri ile iletişim halinde tutulmalarının da doğru olamadığını savunan Tahir Gökçebel, “Okul Disiplin Kurulu’nda çalışan, çocukları tanıyan, adaletli davranan bir yapı vardı. Bunların göz ardı edilmesi doğru değildir” dedi.

“Devamsızlık konusunu da çözecek olan bakanlıktır”
Tahir Gökçebel, E.C’nin okulda devamsızlığı olup olmadığına ilişkin gerekli incelemeyi yapacak olan makamın da yine Eğitim Bakanlığı olduğunu ifade etti.
Gökçebel, “Devamsızlık var mı,  yok mu, çocuğa haksızlık var mı, yok mu? Bunu çözecek olan da bakanlıktır. Eğitim Bakanlığı’nın, tüm bunları sürüncemeye atıp okulu, çocukları, öğretmenleri zedeleyici hareket etmesi büyük yanlıştır” dedi.

Eğitim Bakanlığı protesto edildi
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nin tüm öğretmenlerinin de katılımı ile Milli Eğitim Bakanlığı önünde dün protesto eylemi yaptı.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, eylemde basına yaptığı açıklamada, iki öğrenci arasında yaşanan tartışmanın ardından disiplin kurulu kararının bozulmasını eleştirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nı okul disiplin kurulunun istifasının, okul öğretmenlerinin, öğrencilerin uzun süre sıkıntı yaşamasının nedeni olmakla suçlayan Gökçebel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunları çözemeyen, siyasileştiren bir bakanlık olduğunu ileri sürdü.
Gökçebel, öğretmenlerin eylem gerekçelerini içeren metin, talepleri ve imzalarını bakana sunacaklarını ifade etti.

Metinde, üst disiplin kurulunun, okul disiplin kurulunun aldığı kararları daha ciddi boyutta ele alması ve okul disiplin kurullarının kararına yardımcı olmasının beklendiği kaydedildi.
Basın açıklaması sonrasında Bakanlıkta metni iletecek kimseyi bulamayan Gökçebel, durumu eleştirerek, “Eğitim Bakanlığı devlet okullarını terk etti” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.