1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DIŞİŞLERİ BAKANI EMİNE ÇOLAK İSTANBUL’DA…
DIŞİŞLERİ BAKANI EMİNE ÇOLAK İSTANBUL’DA…

DIŞİŞLERİ BAKANI EMİNE ÇOLAK İSTANBUL’DA…

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Küresel Göç ve Kalkınma Forumu’nun 8. Zirve Toplantısı için bulunduğu İstanbul’da;

A+A-

 

ÇOLAK  TC DIŞİŞLERİ BAKANI SİNİRLİOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Küresel Göç ve Kalkınma Forumu’nun 8. Zirve Toplantısı için bulunduğu İstanbul’da, temasları çerçevesinde TC Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Çolak ve Sinirlioğlu görüşmede Kıbrıs sorununun çözümü amacı ile sürdürülen müzakere sürecini ele aldılar.

Çolak müzakere sürecinde gelinen son aşama hakkında Bakan Sinirlioğlu’na bilgi verdi. Çözümün önemine işaret eden Çolak, Türkiye’nin güçlü desteğinin KKTC’nin görüşme sürecini daha büyük bir güçle yürütmesine katkı yaptığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Emine Çolak görüşmelerinde, Sinirlioğlu’na Ankara’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle bir kez daha taziyelerini ileterek saldırıda yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Çolak KKTC halkının her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti halkının acısını yürekten paylaştığını ifade etti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da görüşmede KKTC’ye desteklerinin her alanda devam edeceğini vurguladı. Bakan Sinirlioğlu, müzakerelerden adil ve yaşayabilir bir çözümün çıkması, kalıcı bir barışın tahsis edilmesinin en büyük arzuları olduğunu dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.