1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DIŞİŞLERİ BAKANI ERK LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU KABUL ETTİ
DIŞİŞLERİ BAKANI ERK LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU KABUL ETTİ

DIŞİŞLERİ BAKANI ERK LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU KABUL ETTİ

Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu kabul etti.

A+A-

ERK: “LTB’NİN ULUSLARARASI TANINMIŞ KİMLİĞİ ÖNEMLİ BİR İMKAN”

Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu kabul etti.

Kabul sırasında konuşan Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, LTB ile Bakanlık arasında ortak çalışma bulunduğunu, LTB’nin Uluslararası tanınmış kimliğinin ise yapılacak çalışmalar açısından önemli bir imkan sağladığını kaydetti.

Resmi kurumların ulaşamayacağı yerlere LTB’nin ulaşma kapasitesinin olduğunu dile getiren Erk, bu özelliğin kullanılarak Kıbrıs sorununun izahının da daha kolay sağlanabileceğini belirtti.

Resmi diplomasinin önemine de dikkat çeken Erk, şehir ve vatandaş diplomasisine önem verdiklerini, bu nedenden dolayı da Belediyelerin uluslararası örgütlerde faal olması gerektiğini kaydetti.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise, KKTC’nin başkentinin uluslararası kimliğe sahip olduğunu ve adada 1958 yılında kurulan ilk belediye olmasından dolayı da Lefkoşa Belediyesi’nin önemli olduğunu söyledi.
 
Ara seçimlerde göreve geldiklerine de dikkat çeken Fellahoğlu, LTB’nin birçok sıkıntıları olduğunu LTB’yi normalleştirme çalışmalarını da özveriyle sürdürdüklerini belirtti.

Uluslararası ilişkileri de normalleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Fellahoğlu, yabancı ülkelerin elçileriyle görüştüklerini ve birçok yabancı elçinin görüşmek için başvuru yaptığını söyledi.

Göreve geldiği süre içerisinde diplomatik görüşmeler yaptığına da değinen Fellahoğlu, imkanlar doğrultusunda uluslararası davetlere katılacağını, ilişkileri iyileştireceğini, bunları yaparken de Bakanlıkla işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.