1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, TÜRK-SEN'İ ZİYARET ETTİ
DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, TÜRK-SEN'İ ZİYARET ETTİ

DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, TÜRK-SEN'İ ZİYARET ETTİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Birleşmiş Milletler’in (BM) Kıbrıs’taki her iki tarafla diyaloğunun devam ettiğini kaydederek, ortak açıklama konusundaki tıkanıklığın aşılması için çaba sarf edildiğini söyledi.

A+A-

NAMİ: “MÜZAKERELERİN GECİKMEDEN, SÜRATLE BAŞLAMASI GEREKİR. HER İKİ TARAFIN HALKININ SOMUT TALEBİNİN BU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

BIÇAKLI: “KIBRISLILAR VE İLGİLİ DİĞER TARAFLAR BİR ARAYA GELEREK KIBRIS KONUSUNU SONUÇLANDIRMAK ZORUNDADIR. BİRÇOK SIKINTIMIZIN ESAS ÇÖZÜM NOKTASI BURDADIR”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Birleşmiş Milletler’in (BM) Kıbrıs’taki her iki tarafla diyaloğunun devam ettiğini kaydederek, ortak açıklama konusundaki tıkanıklığın aşılması için çaba sarf edildiğini söyledi.

Nami, “Umarım bu çalışmalar çok yakın bir gelecekte olumlu neticelenir. Adanın her iki tarafında bu çalışmaların olumlu neticelenmesini talep eden büyük kitleler var” dedi.

Dışişleri Bakanı Nami bugün Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (TÜRK-SEN) ziyaret ederek Kıbrıs konusunda gelinen son nokta hakkında bilgi verdi.

Bakan Nami’ye ziyarette Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel eşlik ederken, TÜRK-SEN yönetim kurulu üyeleri de görüşmede hazır bulundu.

“MÜZAKERELERİN GECİKMEDEN, SÜRATLE BAŞLAMASI GEREKİR”

Bir basın mensubunun sorusu üzerine ortak açıklama metni konusuna değinen Nami, esas ortak açıklamanın liderler tarafından yapılması gerektiğine işaret etti.

Dışişleri Bakanı Nami, “Müzakerelerin gecikmeden, süratle başlaması gerekir. Her iki tarafın halkının somut talebinin bu olduğunu düşünüyorum” dedi.

“MEMLEKETTEKİ HERKESİN KIBRIS KONUSU HAKKINDA SÖYLEYECEK BİR SÖZÜ VARDIR. BUNLARIN DİKKATE ALINMASI GEREK”

Nami, göreve geldikten sonra, oda, örgüt ve sendikalarla bir araya geldiklerini anımsatarak Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs sorunun çözümü konusundaki çalışmasının, vizyonunun ve öngörülerinin paylaşılmasının önemine dikkat çekti.

Bakan Nami, “Memleketteki herkesin Kıbrıs konusu hakkında söyleyecek bir sözü vardır. Bunların dikkate alınması gerek diye düşünüyorum” ifadesine yer verdi.

“EKONOMİDEKİ ÇALKALANMALAR HERKESİ ETKİLİYOR”

Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü diğer konular hakkında da TÜRK-SEN’i bilgilendireceklerini ifade eden Nami, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini vurguladı, ekonomideki çalkalanmaların herkesi etkilediğinden söz etti.

Hükümetin bu konularla ilgili çalışmaları olduğuna dikkat çeken Özdil Nami, sıkıntılı günlerin bilgi birikimlerinin paylaşılmasıyla aşılabileceğine inanç belirtti.

“BİR DIŞİŞLERİ BAKANI TARAFINDAN İLK KEZ ZİYARET EDİLİYORUZ”

Nami’den sonra TÜRK-SEN Genel Başkanı Arsan Bıçaklı söz aldı.

Bıçaklı, bir dışişleri bakanının Kıbrıs konusunda bilgi vermek ve istişarede bulunmak üzere ilk kez TÜRK-SEN’i ziyaret ettiğini vurguladı.

TÜRK-SEN olarak Kıbrıs sorunun nihai bir çözüme kavuşması için tutumlarını anımsatan Bıçaklı, genel kurul kararları doğrulusunda çözüm sürecine yaptıkları katkılara dikkat çekti.

“BARIŞTAN VE UZLAŞIDAN YANAYIZ”

TÜRK-SEN’in barıştan ve uzlaşmadan yana koyduğu tavra işaret eden Bıçaklı, “Bu tavrımız hâlâ devam ediyor” dedi.

Her iki tarafın kabul edebileceği, yaşayabilir bir çözüme dikkat çeken Arslan Bıçaklı, “Kıbrıslılar ve ilgili diğer taraflar bir araya gelerek Kıbrıs konusunu sonuçlandırmak zorundadır. Birçok sıkıntımızın esas çözüm noktası buradadır” diye konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.