1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ BAZI ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE ABD’YE GİTTİ
DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ BAZI ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE ABD’YE GİTTİ

DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ BAZI ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE ABD’YE GİTTİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Washington ve New York'ta üst düzey temaslarda bulunmak amacıyla heyetiyle birlikte bugün ABD'ye gitti.

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Washington ve New York'ta üst düzey temaslarda bulunmak amacıyla heyetiyle birlikte bugün ABD'ye gitti.

Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Bakan Nami, ABD ziyareti öncesi Ercan Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, başta ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere çeşitli üst düzey temaslarda bulunacaklarını belirterek, büyük önem atfettikleri bu ziyaretin, devam etmekte olan müzakere sürecine olumlu etkileri olacağını söyledi.

Nami, "Başta ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere, oradaki medya ve düşünce kuruluşları, çeşitli uluslararası örgütlerin yetkilileri ile bir araya geleceğiz. New York'ta da BM yetkilileri ile bir araya geleceğiz" dedi.

Nami, açıklamasında "Ana konumuz yeniden başlayan müzakere süreci. Bizi bekleyen muhtemel gelişmeler. Adamızı çevreleyen bölgedeki gelişmelerin Kıbrıs müzakere sürecine muhtemel etkilerini ele alacağız. Karşılıklı ilişkilerin bundan sonra gelişmesi için fikirlerimizi muhataplarımızla paylaşacağız. Onları da değerlendirmelerini alacağız. Büyük önem atfediyoruz bu ziyarete. Ve müzakere sürecine de olumlu etkileri olacağını değerlendiriyoruz. Kıbrıslı Türklerin haklı pozisyonlarının uluslararası alanda bilinmesi, algılanması ve doğru bir şekilde değerlendirilmesi bizim için son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Önemli bir sürece girildiğine dikkat çeken Dışişleri Bakanı Nami, hızlı gelişmelerin beklendiğini ve buna hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

Nami, "Yerinde yapacağımız değerlendirmeler, izlenimler de bundan sonra atacağımız adımların iyi kurgulanması için önemli olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Bakan Nami'ye, ABD ziyareti sırasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel eşlik ediyor.

Heyet, temaslarını tamamlamasının ardından 16 Mart Pazar günü KKTC'ye dönecek.

TAK

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.