1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BM İLE TEMASA GEÇTİ
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BM İLE TEMASA GEÇTİ

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BM İLE TEMASA GEÇTİ

Rum hükümeti, Güney Kıbrıs’a golf oynamaya gitmek isteyen ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan70 İngiliz turisti Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları gerekçesi ile kapından içeri sokmadı

A+A-

Suna ERDEN

Rum hükümeti, Güney Kıbrıs’a golf oynamaya gitmek isteyen ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan70 İngiliz turisti Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları gerekçesi ile kapından içeri sokmadı

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan 70 İngiliz vatandaşı dün sabah golf oynamak için Güney Kıbrıs’a gitmek üzere harekete geçti. Metehan Sınır Kapısı’na otobüsle giden İngilizler Türk tarafından geçiş yaptı ancak Rum polisi tarafından Güney’e sokulmadı.
Rum polisi, İngilizleri Kıbrıs vatandaşı olmadıkları gerekçesi ile almadıklarını öne sürerken, asıl sorunun turistleri taşıyan otobüsün Türk plakası olmasından kaynaklandığı iddia edildi. Star Kıbrıs’a açıklama yapan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Avrupa Birliği vatandaşlarının adanın her iki tarafında geçişlerinde bir kısıtlama olmadığını, Dışişleri Bakanlığı tarafından hem konunun açıklığa kavuşturulması hem de yapılanın yanlış olduğuna dair Birleşmiş Milletler ile temasa geçildiğini ifade etti.

KAPIDA ENGEL

Avrupa Birliği vatandaşı olan İngilizleri, Kıbrıslı olmadıkları gerekesi ile Güney Kıbrıs’a almayan Rum polisine otobüsün şoförü tepki gösterdi. Güney Kıbrıs’a turist taşıma izni olmasına rağmen kapından geri gönderilen otobüs şoförü, otobüsünü yolun içerisine park ederek Metehan'ı geçişlere kapattı. “Ben geçemezsem sizin otobüsleriniz de geçemez” diyerek otobüs ile Rum otobüslere geçişi kapatan Kıbrıslı Türk’ü Türk yetkililer ikna etti.

ULUÇAY :“DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Avrupa Birliği vatandaşlarının Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a ya da Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a geçişlerinde herhangi bir kısıtlama olmadığını ifade ederek, Metehan Sınır Kapısı’nda sabah saatlerinde yaşanan olay ile ilgili girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Uluçay, Dışişleri Bakanlığı tarafından hem konunun açıklığa kavuşturulması hem de yapılanın yanlış olduğuna dair Birleşmiş Milletler ile temasa geçildiğini ifade etti. Gerekli girişimlerin yapıldığını kaydeden Uluçay, konunun araştırıldıktan sonra netlik kazanacağını vurguladı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.