1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

"20 kişilik münhal mevki için sadece 20 kişinin sınava çağrılacağı öğrenilmiştir. Bu durum, vatandaşlarımız arasında kuşkulara neden olmuştur"

A+A-

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Dairesi’ne 3. derece 3. Sekreter istihdamı için 20 kişilik münhal ilan edildiğini, ancak Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 94 başvurudan 74’ünü reddettiğini belirterek, yeniden değerlendirme istedi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından alınan müracaatlar uyarınca sınava çağrılması belirlenen adayların seçimi ile ilgili yaşanan süreç, Dışişleri Bakanlığımız açısından sıkıntı yaratan bir sürece dönüşmüştür.

KHK tarafından bakanlığımıza yapılan sözlü bilgilendirme uyarınca, açılan münhale yapılan 94 müracaattan 74’ünün KHK tarafından reddedildiği iletilmiştir.

Bu çerçevede 20 kişilik münhal mevki için sadece 20 kişinin sınava çağrılacağı öğrenilmiştir. Bu durum kuşkulara neden olmuş, vatandaşlarımız arasında çeşitli yorumlara yol açmıştır.

Hal böyle olunca, KHK tarafından münhal başvurularının sağlıklı bir şekilde değerlendirilmediği yönünde kamuoyunda oluşan düşünce Bakanlığımız tarafından da paylaşılmaktadır.

Bu kapsamda kamuoyunda oluşan bu düşünce dikkate alınarak bakanlık olarak KHK’dan beklentimiz, münhale başvuru yapan adaylara ilişkin değerlendirmenin titizlikle ve dikkatli bir şekilde tekrardan yapılmasıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum