1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİSKOLARDA YENİ TEHLİKE “GÜLME GAZI”
DİSKOLARDA YENİ TEHLİKE “GÜLME GAZI”

DİSKOLARDA YENİ TEHLİKE “GÜLME GAZI”

Diskolarda yeni tehlike “Gülme gazı”

A+A-

Narkotik ekiplerinin önceki akşam Alsancak’ta faaliyet gösteren iki ayrı eğlence kulübüne düzenlediği baskında binlerce “Gülme gazı” diye adlandırılan ve ölüme kadar götüren uyuşturucu etkisi yaratan tüp ele geçirildi

 

BİNLERCE TÜP ELE GEÇİRİLDİ: Narkotik ekiplerinin önceki akşam iki ayrı eğlence mekânına eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda, uyuşturucu etkisi yaptığına inanılan binlerce tüp ele geçirildi. Polis işletme sahipleri ile birlikte 6 kişiyi soruşturma amaçlı tutukladı

     

KAÇAK GETİRDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER: Yapılan sorgulamada zanlı Serhan Aydınel, AdemYeşilçimen ve Timur İbrahim söz konusu tüpleri 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısından KKTC’ye kanunsuz olarak ithal ettiklerini itiraf etti

 
Devrim DEMİR

Güney’de satışı yasaklanan “Gülme gazı” diye adlandırılan balonlar KKTC’de hızla yaygınlaşmaya başladı.Eğlence mekânlarında yüzlerce gence satıldığının ihbarını alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis ekipleri, önceki gece iki ayrı eğlence mekânına baskın yaptı.

Girne-Alsancak bölgesinde faaliyet gösteren eğlence mekânlarında ekipler, içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan binlerce küçük tüp ele geçirdi.

Polis olayla bağlantılı her iki işletme sahibini gözaltına alırken, toplam 6 kişi tutuklandı.

Tutuklanan zanlılardan Serhan Aydınel, AdemYeşilçimen ve Timur İbrahim söz konusu tüpleri 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısından KKTC’ye kanunsuz olarak ithal ettiklerini itiraf etti.

Binlerce zehirli tüp, bugün Devlet Kimya Laboratuarına gönderilecek. Çıkacak olan sonuçlara göre, soruşturmanın seyri değişecek.

Tutuklanan zanlılar Harun Köftecioğlu, Sami Otcuoğlu, Yusuf Karaaziz, Serhan Aydınel, AdemYeşilçimen ve Timur İbrahim dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığına ve analiz sonuçlarının henüz gelmediğini belirterek tüm zanlıların 2’şer gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.
 
Binlerce tüp ele geçirildi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlılar Harun Köftecioğlu, Sami Otcuoğlu, Yusuf Karaaziz, Serhan Aydınel, AdemYeşilçimen ve Timur İbrahim’in Alsancak’ta faaliyet gösteren iki eğlence mekanına düzenlenen baskında tutuklandığını söyledi.

Polis memuru Cemal Ramiz, Alsancak Girne’de faaliyet gösteren ve işletmesini Sami Otcuoğlu ve Yusuf Karaaziz’in yaptığı disko bar içinde zanlıların huzurunda yapılan aramada 1073 adet dolu 7 âdeti kullanılmış toplam 1080 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan küçük tüp bulunduğunu kaydetti.

Ramiz, Otcuoğlu’na ait Ozanköy-Girne’de faaliyet gösteren ofisinde yapılan aramada ise, 2880 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan küçük tüplerin emare olarak alındığını belirtti.
 
Güneyden kaçak getirdiler

Soruşturmayı yürüten polis memuru Ramiz, aynı gece yine Alsancak’ta faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Harun Köftecioğlu’nun yaptığı eğlence mekânında ise1530 adet dolu 24 âdeti kullanılmış toplam 1554 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan küçük tüplerin emare olarak alındığını söyledi.

Polis memuru Cemal Ramiz, tüplerin satışını yaptıkları tespit edilen Serhan Aydınel, AdemYeşilçimen ve Timur İbrahim’in tutuklandığını belirtti.

Ramiz, yapılan sorgulamada kullanımı yasak olan tüpleri, Serhan Aydınel, AdemYeşilçimen ve Timur İbrahim’in 13 Ağustos tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan kaçak olarak ülkeye ithal ettikleri yönünde ifade verdiklerini anlattı.
 
Analize gönderilecekler

Emare olarak alınan binlerce tüpün Devlet Kimya Laboratuarına gönderileceğini ifade eden Ramiz, çıkacak olan sonuçlara göre, soruşturmanın seyrinin değişebileceğine dikkati çekerek, tüm zanlıların soruşturma maksatlı 2’şer gün poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.
 
Satış fiyatı 10-20 TL arası

Ülkede eğlence mekânlarında satışı yasak Bağımlılık yaratan ve ölümcül etkileri olan gülme gazı (laughinggas) 10 ve 20 TL arasında satıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgide, gülme gazlarının eğlence mekânlarında bir gecede 200 ile 300 arasında satıldığı öğrenildi.
 
2014 yılında Güney’de yasaklanmıştı

Gençler tarafından parti uyuşturucusu olarak kullanılan gülme gazı 2014 yılında Güney Kıbrıs’ta yasaklanırken, Türkiye’de kullanımının serbest olduğu açıklanmıştı. Uzmanlar (nitrözoksid)’in yüksek oranda kullanılmasının oksijen eksikliği, tansiyon ve kalp krizlerine neden olabildiğini açıklarken, 2006-2012 yılları arasında bu gaz nedeniyle 17 kişinin yaşamını yitirdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.