1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİYABET KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMALI...
DİYABET KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMALI...

DİYABET KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMALI...

Şeker hastası olan insan sayısı günden güne artıyor;

A+A-

 

KIBRIS TÜRK DİYABET DERNEĞİ’NDEN BİR HEYET CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ZİYARET ETTİ

EROĞLU: “DİYABET KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA YAPILMASI VE  STRATEJİ BELİRLENMESİ GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  diyabet konusunda bir çalışma yapılması ve bir strateji belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Şeker hastası olan insan sayısının günden güne arttığını belirten Eroğlu, gizli diyabet konusunda ise vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini  vurguladı.

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nden bir heyet, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kıbrıs  Türk Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı, diyabetin tüm dünyada büyük bir hızla yayılan bir hastalık olduğunu kaydetti ve KKTC’de de önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Bunun   için hükümetlerin siyasi parti ve  sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek  bir diyabet politikası  oluşturması gerektiğini vurgulayan Oymacı, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da desteğini beklediklerini söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da hükümetin muhalefet ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bu konuda bir çalışma programı yapması ve bir strateji belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Şeker hastası olan insan sayısının günden güne arttığını belirten Eroğlu, gizli diyabet konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini, böylelikle hastalık büyümeden  önüne geçilebileceğini kaydetti.

Neler yapılması gerektiğini vatandaşın bilmesinin önemine dikkat çeken Eroğlu, bu konuda zaten Diyabet Derneği’nin çok güzel çalışmalar ve  araştırmalar yaptığını söyledi. Bu tür çalışma ve araştırmaların maliyetli olduğunu, derneği aktif şekilde bunları sürdürdüğünü  ifade eden Eroğlu, “Takdir edersiniz ki  bu işler yalnız olmayacak . Size çeşitli kurum ve kuruluşlardan da destek verilmesi lazım” dedi.

Kontrol edilmeyen şeker hastalığının tehlikeli ve farklı komplikasyonlar yaratabilecek  bir hastalık olduğunu dile getiren Eroğlu, bunları artık vatandaşların da bildiğini dile getirdi.

Eroğlu, derneği çalışmalarında yalnız bırakmamak gerektiğini ve üzerlerine düşen görev neyse onu yapmaya çalıştıklarını da kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.