1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DİYABET ÖNLENEBİLİR”
“DİYABET ÖNLENEBİLİR”

“DİYABET ÖNLENEBİLİR”

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret ederek, derneğin yürüttüğü “ Diyabet Önlenebilir” kampanyalarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu ziyaret ederek, derneğin yürüttüğü “Diyabet Önlenebilir” kampanyalarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dernek başkanı Caner Arca, amaçlarının tüm dünyada olduğu gibi ülkede de hızla yayılan diyabete dikkat çekmek olduğunu kaydetti.

Yaşam tarzı değişikliği ile diyabetin yayılma hızını azaltmak, diyabetin tedavisi ve pahalı olan komplikasyonlarından korunmak için başlattıkları “Diyabet Önlenebilir” kampayası kapsamında okullarda yürüttükleri çalışmalara, Eğitim Bakanlığı’nın vermiş olduğu destekle, verimli bir proje yapıldığını ifade eden Arca, birçok öğretmen ve öğrenciye ulaşıldığını, bakanlığın sağladığı imkanlar çerçevesinde öğretmelerle birlikte güzel bir adım atıldığını belirtti.

Arca “ Diyabet Önlenebilir” kampanyasını Ekim 2013- Ocak 2014 dönemindeki çalışmalarla da devam ettirme hedefinde olduklarını;  teşviklerin devamını beklediklerini ifade etti.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu da, diyabet ve tüm genel sağlık konularında sağlıktan gelen biri olarak her zaman destek vermeye hazır olduğunu, okullarda sağlıklı beslenme konusuna son derece önem verdiğini, bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu vurguladı.
Görüşmenin ardından Bakan Arabacıoğlu’na teşekkür belgesi sunuldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.