1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DİYALİZ MERKEZİ’NİN FİZİKİ ALTYAPI OLARAK YETERSİZ
DİYALİZ MERKEZİ’NİN FİZİKİ ALTYAPI OLARAK YETERSİZ

DİYALİZ MERKEZİ’NİN FİZİKİ ALTYAPI OLARAK YETERSİZ

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Zerrin Akalın,

A+A-

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Zerrin Akalın, Lefkoşa Diyaliz Merkezi’nin; artan hasta sayısı nedeniyle fiziki altyapı olarak  yetersiz kaldığını belirterek,  basit bir tadilatla servise 7 yataklı ekleme yapılarak ihtiyacın bir süre karşlılanmış olacağını ifade etti.

Akalın yaptığı yazılı açıklamada, çok yoğun ve zor şartlarda çalışan, hemşire sayısı yetersiz olduğu için  yıllık izinlerini kullanamayan  diyaliz hemşirelerinin   sayısının  acilen artırılması;  hastalara daha iyi hizmet götürmenin  çalışanın  sağlık, huzur ve mutluluğu adına ivedilik taşıdığının altını çizdi.

Dernek Başkanı Akalın, 20 Ekim Pazartesi gündeme alınacağını öğrendikleri  İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli İle İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa’nın son haliyle gecikmeden Meclis’ten geçmesini umduklarını kaydetti. Akalın, tüm milletvekillerinden hastaların yararına hassas davranıp yasaya “evet” demelerini beklediklerini belirtti.

Bu arada, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği,  Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi Diyaliz Servisi’ne aldığı 300 adet  hasta dosyasına ek olarak, 1500 TL değerinde 300 adet dosya daha alarak bağışladı.

Akalın, yönetimi devraldıkları 2012 yılından beri dernek olarak, Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa ve Gazimağusa  Diyaliz Merkezleri  ve hastalarla yakın işbirliği ve imkanlar ölçüsünde  etkinlikler yapıp  bağış toplayarak, diyaliz merkezlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya , hastaları ve halkı bilinçlendirecek toplantılar yapmaya çalıştıklarına işaret etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.