1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DİYARBAKIR'DA F-16 DÜŞTÜ!
DİYARBAKIR'DA F-16 DÜŞTÜ!

DİYARBAKIR'DA F-16 DÜŞTÜ!

Diyarbakır'da F-16 düştü!

A+A-

Diyarbakır'da F-16 düştü!
Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden eğitim amaçlı havalanan F-16 savaş uçağı düştü. Düşen uçakta bulunan pilotun paraşütle atlayarak sağ kurtulduğu belirtildi.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssünden eğitim amaçlı havalanan F-16 savaş uçağı Çarıklı Yeşildere mevkiinde düştü.

Diyarbakır'da eğitim uçuşu için havalanan askeri uçak düştü, kazada can kaybı yaşanmadı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından eğitim uçuşu için havalanan F-16 tipi askeri uçak eğitim uçuşunu tamamladı.

Uçak dönüşü sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı köyü yakınlarında düştü.

Pilot, kazadan fırlatma koltuğu sayesinde kurtuldu.Pilot tedbiren hastaneye kaldırıldı.

Yapılan ilk incelemede, uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğü değerlendiriliyor.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

Diyarbakır'da bir F-16'nın iniş sırasında düştüğü kazayla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden açıklama yapıldı. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1,5-2 Mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YOLCU UÇAĞI ELAZIĞ'A YÖNLENDİRİLDİ

Bu arada, İstanbul- Diyarbakır seferini yapan bir yolcu uçağı, kaza nedeniyle Elazığ'a yönlendirildi.

KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, düşen uçak ile ilgili şunları söyledi:

"Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz kendisini atmış ve kendisini kurtarmıştır. Uçak uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi ve üzerinde bir mühimmat yoktu. Eğitimi gerçekleştireceği sırada düşüş gerçekleşti. Kuvvetle muhtemel teknik arıza sebebiyle gerçekleşmiştir. Fakat araştırmalar yapılacak. Kaza ile ilgili tüm detaylar ilgilenecek ve sonuç ortaya konulacaktır. Pilotumuza ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum."

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.