1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİZELER ÖKSÜZ KALDI
DİZELER ÖKSÜZ KALDI

DİZELER ÖKSÜZ KALDI

Dizeler öksüz kaldı

A+A-

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen, şair Filiz Naldöven gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Eniz ORAKCIOĞLU

Emekli öğretmen, şair Filiz Naldöven, dün sabah, tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını kaybetti. Ülkenin tanınmış sanatçılarından 63 yaşındaki Naldöven’in cenazesi, dün saat 16.40’ta kılınan ikindi namazından sonra Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanatçı arkadaşlarından alınan bilgiye göre, böbrek hastası olan Filiz Naldöven, pazar günü geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Naldöven, dün sabah 07.30’da kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Filiz Naldöven'in naaşı, saat 14.00'te Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'na götürülerek tören düzenlendi.
 

“Gözyaşları ile uğurlandı”
 

Naldöven, ailesi ve dostları tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Naldöven’in Cenazesi İsmail Safa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığına defnedildi.

 

“Cumhurbaşkanı da katıldı”

Naldöven’i son yolcuğuna uğurlayanlar arasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşinin yanında UBP Milletvekili Ersin Tatar, CTP Milletvekilleri Tufan Erhurman ve Doğuş Derya katıldı. Bunun yanında Tiyatro sanatçısı Yaşar Ersoy, YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı ve birçok sanatçı dostları da katıldı.

Filiz Naldöven kimdir?
24 Ağustos 1953’te Limasol’da doğan Filiz Naldöven, 19 Mayıs Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Çeşitli okullarda 14 yıl öğretmenlik yaptı ve 1991’de emekli oldu.

 

İlk şiirleri Limasol’da “Kaynak” dergisinde yayımlandı. 1984’te “Köşede Durmak” adlı oyunu LTB’nin düzenlediği yarışmada ikincilik aldı; 1985’te ise sahnelendi.
 

Naldöven, 1987’de ilk şiir kitabı “Sevgiden Doğma”yı yayımladı. Bunu 1994’te “Mağma Mavera” adlı şiir kitabı izledi. Sanatçı şiirlerini, 1999’da “Aşk Beni Yıka”, 2013’te “Hafızalı Doku” ve 2014’te de “Su Ağacı” adıyla yayımladığı kitaplarda topladı.

Şiirleri İngilizce, Yunanca ve Almanca’ya da çevrilen Filiz Naldöven, Afrika gazetesinin “Pazar” ekinde haftalık yazılar yazdı; “Arka Bahçe” adlı edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürüttü.

YENİ BAKIŞ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.