1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 'DİZİ YÖNETMENİNDEN OYUNCUYA TECAVÜZ' İDDİASI
'DİZİ YÖNETMENİNDEN OYUNCUYA TECAVÜZ' İDDİASI

'DİZİ YÖNETMENİNDEN OYUNCUYA TECAVÜZ' İDDİASI

Ünlü bir dizi yönetmeninin, dizilerde oyunculuk yapan Amerikalı bir kadına içkisine ilaç attıktan sonra tecavüz ettiği iddia edildi.

A+A-

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, bir dizi yönetmeninin, çeşitli dizilerde oynamış ABD’li bir kadın oyuncuya barda tecavüz ettiği iddiasını köşesine taşıdı.

İçkisine ilaç atıldığını söyleyen kadın oyuncu, iddiaya göre kendisi hakkında ‘hafif kadındır’ şeklinde ifade verecek şahitler bulan dizi yönetmenine karşı, kendisini savunabilecek şahitler arayışına girdi.

İşte Eyüboğlu’nun bugünkü köşesine taşıdığı olay:

Olayın “davalı” tarafı biri şimdiye kadar 10-12 dizi çekmiş 30’lu yaşlarını tamamlamak üzere olan bir yönetmen... “Davacı” ise şimdiye kadar birkaç dizide ufak tefek roller oynamış Amerikalı bir kadın.

Türkiye’nin ödüllü bir yazarının eserlerini İngilizceye çeviren kişinin de sevgilisi aynı zamanda bu kadın... Amerikalı bu kadınla, Türk yönetmenin yolu bir barda kesişiyor bir akşam...

Gecenin nasıl başlayıp, nasıl sürdüğünü bilmiyorum, ama kadının anlattıklarından anladığım Nuri Alço’lu Yeşilçam filmleri gibi oluyor bu buluşmanın finali...

Yargıya intikal eden olayda kadının iddiası şu: “Daha önce dizisinde oynadığım yönetmen,
içkime ilaç katıp, beni kendimden geçirdi ve sonra da barın tuvaletinde bana tecavüz etti.”

Tecavüz yok, rıza var!
Yönetmenin, “Ne tecavüzü? İkimizin de kafası güzeldi, eve kadar sabredemedik. İki tarafın da rızasıyla oldu bu” diye kendini savunduğu olayda gelinen noktaya bakar mısınız?

Amerikalı kadın geçen hafta, daha önce birlikte çalıştıkları diziden tanıdığı bir oyuncuyu aradı ve şöyle bir ricada bulundu:

“Bana tecavüz ettiği için davacı olduğum yönetmen, hakkımda, ‘Zaten hafifmeşrep, yollu bir kadındı’ diye şahitlik yapacak isimler bildirmiş mahkemeye. Siz de benim şahidim olur musunuz, ‘Öyle bir kadın değildir’diye?”

Bardaki hadise, tecavüz mü yoksa şişede durduğu gibi durmayan alkolün yan etkisiyle yaşanmış bir şey mi? Yapılacak yargılama sonunda belirlenecek bu... Ama gel gör ki bu devirde hala kadınlara “hafifmeşrep” ya da “yollu” gözüyle bakıp, tecavüz etmeyi hak sayan “şahitler”i yargılayacak bir makam yok. Toplumun böyle insanları vicdanında “ömür boyu hapse” mahkum etmesi lazım.

Ara ki bulasın öyle bir toplum!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.