1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "DOÇENTİ ÖLDÜRDÜM ÇÜNKÜ..."
"DOÇENTİ ÖLDÜRDÜM ÇÜNKÜ..."

"DOÇENTİ ÖLDÜRDÜM ÇÜNKÜ..."

Selçuk Üniversitesi'nde ölü bulunan doçenti öldüren profesör suçunu itiraf etti.

A+A-

Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'den (42) 2 gün haber alınamayınca görevliler Alaeddin Keykubat Kampusu'ndaki odasına gitti. İçeriden koku gelmesi üzerine kilitli kapı çilingirle açıldı. Eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası Özdemir'in cesedi burada boğazı kesilmiş halde bulundu. Vücudunda bıçak darbeleri de saptandı.
 

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ: KADIN YÜZÜNDEN TARTIŞTIK

Şüpheli olarak 2 gündür kayıp olan Kimya Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.'nin ismine ulaşıldı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.'nin de eşi olan Prof. Dr. Ahmet G.'nin MOBESE kameralarından Karatay ilçesinde olduğu saptandı.

Trafikte gözaltına alınan Profesör G.'nin cinayeti itiraf ederek "İki gün önce bir kadın yüzünden tartıştık. Öğrenciler de buna şahit oldu. Öğrencilerin yanında beni küçük düşürdü." dediği öğrenildi.

 

EVLİ SEKRETER GÖZALTINDA

İki öğretim üyesinin ilgi duyduğu öne sürülen evli kadın sekreter A.S.'nin ise ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi. Taşeron firmanın personeli olarak çalışan kadın sekreterin yaklaşık 15 gün önce Mühendislik Fakültesi dekanlığın isteği üzerine Turizm Fakültesi'ne atandığı belirtildi.

Olayın ardından Dekan Prof. Dr. Handan G.'nin de ifadesine başvurulduğu ve eşinin, gönül ilişkisinden bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G. ile sekreter A.S.'nin sorgulaması tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

CENAZESİ BUGÜN

Öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in ise cenazesinin bugün cuma namazının ardından Hacı Veyis Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.
 

REKTÖRLÜK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de olayın ardından idari soruşturma başlattı. Rektörlükten yapılan açıklamada: "5 Haziran 2014 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Unutulmamalı ki, evlatları Selçuk Üniversitesinde eğitim gören Türkiye'de ve dünyanın bir çok ülkesinde onbinlerce aile bulunmaktadır. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, merhumun ailesi başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz. " denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.