1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞA KOLEJİ VE İLKOKULU İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!
DOĞA KOLEJİ VE İLKOKULU İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

DOĞA KOLEJİ VE İLKOKULU İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

"Eğitim Bakanlığı açıklama yapsın!"

A+A-

TDP, DOĞA KOLEJİ İLE İLKOKULU’NUN DEVREDİLMESİ İDDİALARI KONUSUNDA EĞİTİM BAKANLIĞI’NI AÇIKLAMA YAPMAYA ÇAĞIRDI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Doğa Koleji ile Doğa İlkokulu’nun Nişantaşı Üniversitesi’ne devredildiğini belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu konuda açıklama yapmaya çağırdı.

Cemal Özyiğit, Doğa Okulları Limited’in hisselerinin Nişantaşı Üniversitesi’ne devredildiği iddialarıyla ilgili TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, hisseler devredilmişse hangi koşullarda devredildiğinin, Eğitim Bakanlığı’nın bu işlemden haberi olup olmadığının, böyle bir durumla ilgili düşüncesinin açıklanması gerektiğini belirtti.

Özyiğit, Özel Okullar, Dershaneler ve Kurs Yerleri Tüzüğü gereği, eğitim kurumunun devrinin Eğitim Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde mümkün olabileceğini, aksi halde öğretime başlama izninin iptal edilebileceğini veya kurumun geçici olarak kapatılabileceğini kaydetti.

Parti olarak konuyla ilgili daha önce de açıklamalarda bulunduklarını ifade eden Özyiğit,"En iyi ve en tecrübeli denen kurum hisselerini, üniversitesi olan, üstelik de bu alanda yeterli tecrübesi olmayan bir kuruma devrediyor. DAÜ, bu kurumların vereceği eğitimi verecek kapasitede değil mi?” diye sordu.

Özyiğit, Doğu Akdeniz İlkokulu ile Doğu Akdeniz Koleji’nin Doğa Okullarına devrinin “velilerin daha çok para vermesine, çalışanların çok daha az maaş almasına, iş kaybetmesine” neden olduğunu da savundu.

Özyiğit ayrıca, parti olarak Doğa Okulları ile yapılan sözleşmenin bu yıldan itibaren fesih edilebileceğini, dolayısıyla sözleşmenin en kısa sürede fesih edilmesi gerektiğini savunduklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.