1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “DOĞADAKİ BİTKİLERİN SANATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ”
“DOĞADAKİ BİTKİLERİN SANATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ”

“DOĞADAKİ BİTKİLERİN SANATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ”

AB tarafından finanse edilen ve BM Kalkınma Programı gelecek için ortaklık projesi tarafından desteklenen “Doğadaki Bitkilerin Sanata Dönüştürüldüğü Kültür Merkezi” ve proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düz

A+A-

AB tarafından finanse edilen ve BM Kalkınma Programı gelecek için ortaklık projesi tarafından desteklenen “Doğadaki Bitkilerin Sanata Dönüştürüldüğü Kültür Merkezi” ve proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Değirmenlik Spor Kulübü yeni binasında saat 12:00’de yer alan basın toplantısında, kültür merkezinin  açılışının 25 Eylül Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Basın toplantısında bölgeye ve Kıbrıs’a özgü 40 endemik bitkinin çanta, mutfak önlüğü, saç bandı gibi ürünlerin üzerine çeşitli iğne teknikleri ile işlenerek aktarıldığı anlatıldı, ürünler basına gösterildi ve satışlarından elde edilen gelirle hem Değirmenlik Sanat Derneği, hem de projede çalışan 25 kadına katkı sağlanacağı söylendi.

Proje kapsamında üretilen ürünler, talep üzerine üretilmeye devam edilecek ve kurulma aşamasında olan internet sitesinden de dünyanın birçok yerine satışı gerçekleştirilecek.

Basın toplantısında Değirmenlik Sanat Derneği Başkanı Daniş Aşıcı ile  programda bayanlarla birlikte çalışan Öğretmenleri Amber Uzun birer konuşma yaptılar. Projede el işleri üreten iki bayan da basın toplantısında hazır bulundu.

AŞICI

Değirmenlik Sanat Derneği Başkanı Daniş Aşıcı, derneklerinin 1985 yılında gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, başka alanlara dikkatlerini çekmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Başta bir çok aktivite gerçekleştirdiklerini kaydeden  Aşıcı, yıllar geçtikçe ekonomik zorluklardan dolayı bir çok aktiviteden vazgeçtiklerini  ve şimdi dernekte sade halk dansları yapıldığını, yurt içi ve dışında bir çok aktiviteye katıldıklarını söyledi.

Aşıcı hazırladıkları  bu projeyle UNDP’den para talebinde bulunduklarını da kaydetti.

UZUN

Öğretmen Amber Uzun da bölgedeki bitki örtüsüne dikkat çekmek, hangi bitkilerin görülüp görülmediğini göstermek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

11 Mart’ta başladıkları çalışmalarının 25 Eylül’de tamamlanacağını ifade eden Uzun, doğada bulunan 40 çiçeğin nakışla sanata aktarıldığını belirtti.

Uzun, bu 40 çiçeğin türünü sürdürmesinin çevrenin ne kadar temiz tutulduğuna ve kendilerine ne kadar özen gösterildiğine bağlı olduğunu da vurguladı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.