1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DOĞADAKİ BİTKİLERİN SANATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ”
“DOĞADAKİ BİTKİLERİN SANATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ”

“DOĞADAKİ BİTKİLERİN SANATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜĞÜ KÜLTÜR MERKEZİ”

”Doğadaki Bitkilerin Sanata Dönüştürüldüğü Kültür Merkezi” dün akşam düzenlenen törenle, Değirmenlik Spor Kulübü binasında açıldı.

A+A-

”Doğadaki Bitkilerin Sanata Dönüştürüldüğü Kültür Merkezi” dün akşam düzenlenen törenle, Değirmenlik Spor Kulübü binasında açıldı.

Değirmenlik Sanat Derneği organizasyonunda, Öğretmen Amber Unuz ile 25 kadın bir araya gelerek, bölgedeki -yaşamı sonlanmak üzere olanlardan seçtikleri- 40 çeşit endemik bitkiyi çeşitli iğne teknikleri kullanarak günlük eşyalarla birlikte kullanılabilecek hale getirirken, tanıtılmasına da katkı koydular.

13818.jpg

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu Gelecek İçin Ortaklık Programı (UNDP PFF) tarafından desteklenen ve Mart ayında başlatılan proje tamamlandı.

Dün akşam düzenlenen törende,  proje kapsamında üretilen ürünlerin sergileneceği ve satışının yapılabileceği Doğadaki Bitkilerin Sanata Dönüştürülmesi Merkezi’nin açılışı ve projenin tanıtımı yapıldı.

Törene, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, UNDP  PFF Program Müdürü Tiziana Zennaro, AB Komisyonu’ndan Stephano Chilli ile Değirmenlik Sanat Derneği Başkanı Daniş Aşıcı da katıldı.

Törende, projede yer alan kadınlara teşekkür belgesi verilirken, projeye katkı koyanlara da plaket takdim edildi.

Proje Öğretmeni Amber Unuz, projede uyguladıkları iğne tekniklerini slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Unuz, proje sayesinde doğadaki bitkileri evde eşyalarla birlikte kullanılabilecek hale getirdiklerini, aynı zamanda bu bitkilerin tanıtımına da katkı koyduklarını belirtti.

xyx.jpg

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da,  projenin hayata geçmesi için belediye olarak gerekli katkıyı verdiklerini belirterek, bölgede gerçekleştirilmekte olan UNDP  PFF projeleri hakkında bilgi verdi.

Stephano Chilli ile Tiziana Zennaro da projeye katkı koymaktan duydukları  mutluluğu dile getirerek,  projenin küçük yardımlarla neler yapılabileceğinin güzel bir örneğini oluşturduğunu vurguladılar.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.