1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞAL AFET ÜRETİMİ VURDU!
DOĞAL AFET ÜRETİMİ VURDU!

DOĞAL AFET ÜRETİMİ VURDU!

Hasar tespit çalışmaları hemen başlayacak

A+A-

Başbakan Erhürman, İçişleri Bakanı Baybars ve Tarım Bakanı Şahali, dün sabah mesaiye sağanak ve dolunun vurduğu Lefke bölgesinde başladı. Şahali, gözlemlerini meclis kürsüsünden anlattı

Gürsel KARAGÖZLÜ

Yedidalga’da önceki gün etkili olan şiddetli yağmur ve dolunun verdiği zarar dün daha net şekilde görüldü.

Üretici yerle bir olan serasını bahçesini, vatandaş hasar gören evini,arabasını, mandırasını hüzünlü gözlerle izledi.

Başbakan Tufan Erhürman, Tarım Bakanı Erkut Şahali, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, CTP Lefke milletvekili Salahi Şahiner, HP Güzelyurt Milletvekili Hasan Büyükoğlu ve UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, dün bölgeyi ziyaret etti, afetin etkilerini yerinde inceledi.  Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Yedidalga Muhtarı Güner Sergil’in de eşliğinde afetten zarar gören yerleri gezen yetkililer afet mağdurları ile görüştü.

Başbakan Erhürman ve bakanların bölgeye yaptığı ziyaret, bölge halkının yüreğine su serpti.

Erhürman: Hasar tespit çalışmaları hemen başlayacak

Başbakan Tufan Erhürman, Yedidalga’da dün yaptığı ziyarette afetin zararlarını yerinde inceledi, afet mağduru vatandaşları dinledi.

Erhürman, hasar tespit çalışmalarının hemen başlayacağını belirterek, hasar tespitin yapılmasının hemen akabinde Bakanlıklar veya Bakanlar Kurulu aracılığıyla mevzuat çerçevesinde neler yapılabileceğinin değerlendirileceğini söyledi.

Başbakan Erhürman, bölgede özellikle tarım arazilerinde ciddi bir zarar meydana geldiğini gözlemlediklerini kaydederek, ilk nazarda ekonomik kaybın büyük göründüğünü dile getirdi.

Tarım Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının hızlı bir şeklide köylülerin de yardımıyla hasar tespiti yapmasının önemine vurgu yapan Erhürman, düzenli ve çok gecikmeden hasar tespitinin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Erhürman, önemli olanın hasar görmüş kişilere yardımın yapılabilmesi için gerekli koşulların oluşmasını sağlamak adına vatandaşların görevlilere yardımcı olması ve bu işin bir kargaşaya dönüşmemesi olduğunu vurgulayarak, elbirliğiyle bu üzücü olayın üstesinden geleceklerini söyledi

Sergil: Zarar ziyan köy kahvesinde oluşturulan birimlere bildirilecek

Yedidalga köyü muhtarı Güner Sergil, bölgede önceki gün etkili olan şiddetli yağmur ve dolu nedeni ile bahçelerde, seralarda, mandıralarda, araçlarda ve evlerde ciddi hasar olduğunu belirterek kendisi dahil köylünün büyük bir kısmının mağdur olduğunu söyledi.

Başbakan, Tarım Bakanı ve İçişleri Bakanının dün bölgeyi ziyaret ederek afetin etkilerini yerinde incelediğini belirten Sergil, kendilerinden köyün afet bölgesi ilan edilmesini ve üreticinin en az bir yıllık emeklerinin tazmin edilmesini istediğini kaydetti.

“En erken zamanda tazmin edilmeyi bekliyoruz”

Sergil, afet nedeni ile meydana gelen zarar ziyanlarla ilgili köy kahvesinde birimler kurulduğunu söyleyerek “Zarar tespitinin en kısa sürede yapılabilmesi maksadı ile Köylülerimizin bu birimlere başvurmasını ve zararlarını en erken zamanda bildirmeleri gerekmektedir” dedi.

Haber Kaynağı: Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.