1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞAL GAZ KONUSUNDAKİ DEĞERLENDİRMELER
DOĞAL GAZ KONUSUNDAKİ DEĞERLENDİRMELER

DOĞAL GAZ KONUSUNDAKİ DEĞERLENDİRMELER

Rum Enerji Dairesi eski Başkanı Solon Kasinis, bugün Fileleftheros gazetesinde yer alan demecinde,

A+A-

“DAHA BÜYÜK DOĞAL GAZ YATAKLARI BULUNMASI İÇİN İNANILMAZ BİR POTANSİYEL VAR”

Rum Enerji Dairesi eski Başkanı Solon Kasinis, bugün Fileleftheros gazetesinde yer alan demecinde, doğal gaz ve doğal gazın değerlendirilmesine ilişkin perspektifleri analiz etti.

Gazeteye göre, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’inde daha büyük doğal gaz yatakları, hatta petrol yatakları bulunmasına ilişkin umut verici perspektifler olduğundan söz eden Kasinis, ekonominin iyileşmesine dair tek çözümün, doğal gaz sıvılaştırma projesi olduğunu ifade etti.

Gazeteye göre, Rum kesiminde gerek şimdi bulunan, gerek de gelecekte ortaya çıkacak olası doğal gaz yataklarının değerlendirilmesinin, sıvılaştırma ünitesi aracılığıyla gerçekleşebileceğini ifade eden Kasinis, bunun Yunanistan, Rum kesimi ve İsrail arasındaki deniz altı elektrik bağlantısı (nakledilecek olan elektrik doğal gazdan üretilecek), aynı zamanda petrokimya endüstrisinin gelişmesiyle gerçekleşebileceğini de izah etti.

Hidrokarbon faaliyetlerinin, Rum kesiminin Doğu Akdeniz bölgesindeki jeopolitik konumunu güçlendirmekte olduğunu dile getiren Kasinis, bunun aynı zamanda ülkenin AB içerisindeki rolüne güç kattığını da belirtti.

Habere göre, hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesi ve işletilmesiyle, Rum kesimine, enerji diplomasisi icra edebileceği bir saha sunulduğunu da dile getiren Kasinis, Rum kesiminde inşa edilmesi planlanan doğal gaz sıvılaştırma terminalinin, AB için de büyük avantajları olacağını ifade etti.

Devletin, Rum kesiminde doğal gaz üretim ünitesi oluşturulmasına dair siyasi kararını da anımsatan Kasinis, bunun Rum Yönetimi tarihindeki en büyük yatırımı teşkil etmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

HİDROKARBONLARLA İLGİLİ BELGE SIZDIRILMASI KONUSU

Gazete başka bir haberinde ise, üst düzey bir devlet yetkilisinin, doğal gaz konusunda iş adamlarına çok gizli bilgi ve belgeleri sızdırması konusunda, her yerde sessizlik hüküm sürdüğünü yazdı.

Bahse konu kişinin, hidrokarbon konularının idaresi ve bunlara ilişkin karar alınmasıyla ilgili devlet yapılarında görevli üst düzey bir devlet yetkilisi olduğunu anımsatan gazete, konunun hassasiyetinden dolayı, hükümet tarafından herhangi bir yorumda veya açıklamada bulunulmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Konunun dün Başkanlık konutunda bakanlar tarafından da ele alındığını, ancak tam bir sessizlik hüküm sürdüğünü belirten gazete, konu hakkında önümüzdeki hafta başında gelişmeler yaşanmasının beklenmesiyle birlikte, önümüzdeki günlerde önemli kararlar alınmasının da ihtimal dahilinde olduğunu ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.