1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DOĞALGAZ ALIM İHALESİ”NİN SÜRESİ UZATILDI
“DOĞALGAZ ALIM İHALESİ”NİN SÜRESİ UZATILDI

“DOĞALGAZ ALIM İHALESİ”NİN SÜRESİ UZATILDI

Güney Kıbrıs’ın, kendi doğalgazını elde edene kadar daha ucuz elektrik için çıktığı

A+A-

Güney Kıbrıs’ın, kendi doğalgazını elde edene kadar daha ucuz elektrik için çıktığı doğalgaz tedarik ihalesinin süresini uzattığı bildirildi.

Politis’in haberine göre, Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi'nin (DEFA), elektrik üretim ihtiyaçlarıyla ilgili “ara çözüm” çerçevesinde, Güney Kıbrıs’a doğal gaz tedarik etmesi için çıkılan ihaleye teklif sunma süresinde 3 haftalık bir uzatmaya gidiliyor.

İhalede, 24 Mart tarihine kadar teklifte bulunulmasının öngörülmekteydi. Yeni düzenlemeyle, 14 Nisan’a kadar teklifte bulunulabilecek.

Sürenin uzatılmasının, ilgili şirket ve konsorsiyumların ihtiyaçlarıyla bağlantılı olduğunu yazan gazete, bu düzenlemenin, teklif içeriklerinin daha iyi hazırlanması ve şirket ortaklarının temaslarını tamamlamaları için yapıldığını bildirdi.

Gazete, ihaleye teklif sunma süresinin uzatılmasının başka bir sebepten daha gerekli bulunduğunu kaydetti. Habere göre, hükümete, DEFA’ya yeni bir yönetim kurulu ataması için ek süre veriliyor.

DEFA’nın yeni yönetim kurulunun, ihalenin değerlendirilmesi ve kararlar alınmasında sorumluluğa sahibi olacağı kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.