1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "DOĞALGAZ VE PETROL ZENGİNLİĞİMİZ..."
"DOĞALGAZ VE PETROL ZENGİNLİĞİMİZ..."

"DOĞALGAZ VE PETROL ZENGİNLİĞİMİZ..."

Yorgancıoğlu, bugün gerginlik nedenine dönüşen doğalgaz ve petrol zenginliğinin, herkesin kazanacağı yeni bir çözüm sürecine girilmesi için fırsat olarak değerlendirilmeli

A+A-

 

YORGANCIOĞLU: “DOĞALGAZ VE PETROL ZENGİNLİĞİMİZ, HERKESİN KAZANACAĞI YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİNE GİRİLMESİ İÇİN FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR KONU”

“KIBRIS TÜRKÜ, ÇÖZÜM YÖNÜNDE ÜZERİNE DÜŞENİ BUGÜNE KADAR BÜYÜK BİR SABIR VE İYİ NİYETLE YERİNE GETİRDİ, BARIŞTAN YANA TAVRINI HER FIRSATTA ORTAYA KOYDU”

“BAŞTA EKONOMİK KALKINMA OLMAK ÜZERE HER ALANDA HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK ADINA İCRAAT VE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün gerginlik nedenine dönüşen doğalgaz ve petrol zenginliğinin, herkesin kazanacağı yeni bir çözüm sürecine girilmesi için fırsat olarak değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu vurguladı.

“Kıbrıs’ın zenginlikleri, hangi kökenden gelirse gelsin bütün Kıbrıslı toplumların, herkesin ortak değerleridir ve bunlar üzerinde herkes eşit derecede hak sahibidir” diyen Yorgancıoğlu, bu konuda yapılacak işbirliğinin başta Kıbrıs sorunu olmak üzere birçok bölgesel sorunun çözümüne katkı sağlayacağı inancındayım” dedi.

Yorgancıoğlu, KKTC’nin kuruluşunun 31. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk tarafının, ada üzerindeki toplumsal haklarını elde etmek ve arzuladığı eşitlik temelinde barışçı, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak adına çabalarını sürdürdüğünü vurguladı.
Başbakan mesajında şunları kaydetti:

“BU BİR SON NOKTA DEĞİL...”

“Kıbrıslı Türklerin uzun yıllar maruz kaldığı haksızlık ve zorluklara karşı verdiği mücadele, bundan 31 yıl önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla yeni bir boyuta ulaştı. Ancak bu bir son nokta değil, Kıbrıslı Türkleri dünya ile buluşturacak olan ve uluslararası kabul gören, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir Kıbrıs’a doğru süren yolculuğumuzda bir mihenk taşıydı. Halen, ada üzerindeki toplumsal haklarımızı elde etmek ve arzuladığımız eşitlik temelinde barışçı, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak adına çabalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki ülkemizin kavuşacağı bir çözüm ve barış, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum halkları yanında, bütün bölgeye de istikrar, güvenlik, refah ve barış getirecektir.”

“DOĞALGAZ VE PETROL ZENGİNLİĞİMİZ, YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİNE GİRİLMESİ İÇİN FIRSAT…”

Başbakan Yorgancıoğlu, geçmişte adada barışı sağlamaya yönelik fırsatların kaçırıldığını belirtirken, gençlere daha güzel bir gelecek bırakmak adına en öncelikli görevlerinin Kıbrıs sorununu çözmek olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, mesajında şöyle dedi:

“Geçmişte adamızda barışı sağlamak için karşımıza çıkan fırsatlar kaçırıldı. Bugün, bir çatışma ve gerginlik nedenine dönüşen doğalgaz ve petrol zenginliğimiz, aslında, herkesin kazanacağı yeni bir çözüm sürecine girilmesi için fırsat olarak değerlendirilmesi gereken bir konudur.

Kıbrıs’ın zenginlikleri, hangi kökenden gelirse gelsin bütün Kıbrıslı toplumların, herkesin ortak değerleridir ve bunlar üzerinde herkes eşit derecede hak sahibidir. Bu konuda yapılacak işbirliğinin başta Kıbrıs sorunu olmak üzere birçok bölgesel sorunun çözümüne katkı sağlayacağı inancındayım. Gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak adına en öncelikli görevimiz Kıbrıs sorununu çözmektir. Çözümsüzlük, gelecekte de daha ciddi sıkıntılara yol açacaktır.”

“BARIŞTAN YANA İRADEYE KARŞIN AVRUPA’YLA, DÜNYAYLA BÜTÜNLEŞMEMİZ HALEN ENGELLERLE KARŞILAŞIYOR”

Kıbrıs Türk halkının, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşma konusunda üzerine düşeni bugüne kadar büyük bir sabır ve iyi niyetle yerine getirdiği, barıştan yana olan tavrını her fırsatta ortaya koyduğu ve bu yöndeki iradesini tüm dünya kamuoyuna kanıtladığını vurgulayan Yorgancıoğlu, “Halkımızın bu iyi niyetine ve olumlu iradesine karşın, Avrupa’yla ve dünyayla tam anlamıyla bütünleşmemiz halen engellerle karşılaşıyor” dedi.

Yorgancıoğlu, ülkeyi, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapıya, etkin bir yönetim ve daha yüksek bir refah seviyesine kavuşturmak için çabalarının devam edeceğine işaret etti.
Başbakan mesajında şunları kaydetti:

“HER ALANDA HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK ADINA İCRAAT VE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

“Geçmişten bugüne yaşanan olumsuzluklara rağmen, Kıbrıslı Türkler olarak kararlılıkla yolumuza devam ederek, ülkemizi her alanda kalkındırmak adına büyük hamleler gerçekleştirdik. Ülkemizi, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapıya, etkin bir yönetim ve daha yüksek bir refah seviyesine kavuşturmak için büyük çabalar göstermekteyiz ve göstermeye de devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de, başta ekonomik kalkınma olmak üzere her alanda hedeflerimize ulaşmak adına icraat ve çalışmalarımız sürecek. Bizleri daha güvenli bir geleceğe taşıyacak kalıcı projeler hayata geçirilecek. Bu süreçte, her dönemde destekleriyle yanımızda bulunan, bizi her alanda destekleyen Türkiye Cumhuriyeti’ne ve halkına teşekkürlerimizi iletmek isteriz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyor, daha güzel günleri hep birlikte kuracağımıza olan inancımı sizlerle paylaşıyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.