1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DOĞANIN UMUDU TASMALI FARELER
DOĞANIN UMUDU TASMALI FARELER

DOĞANIN UMUDU TASMALI FARELER

ABD’nin Chicago kentindeki Lincoln Park Hayvanat Bahçesi yetkilileri, özel olarak yetiştirdikleri kanguru farelerini çayırlara salarak doğayı ayakta tutmaya çalışıyor.

A+A-

ABD’nin son yıllarda doğa yaşamının zarar görmesiyle giderek kaybolan geniş kırlık alanları kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında kırların daimi sakinlerinden kanguru farelerini de doğal hayata kazandırmak var.

TAKİP İÇİN TASMA

Lincoln Park’taki bilim adamları, yetiştirdikleri kanguru farelerini kırlara bırakıyor. Ancak, bunu yapmadan önce farelerin burnuna takip etmek için özel tasmalar takıyorlar. Böylece, hayvanların doğadaki davranışlarını da takip edebiliyorlar.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

BİTKİ ÖRTÜSÜ BESLENECEK

Bilim adamlarının amacı, doğal yaşamı canlandırmak. Bilim adamları, farelerin gübreleriyle kırlardaki bitki örtüsünü besleyeceğini söylüyor. 

Çayırlarda çiftleşerek artacak olan farelerin bir kısmının çakal, tilki, baykuş ve diğer yırtıcılara yem olacağını anlatan Biyolog Allison Sacerdote-Velat, “Hepsi dolaşımın bir parçası oluyor” diyerek doğanın dengesinin bu sayede kurulacağını ifade ediyor.

KANGURU FARESİ  

Genellikle Kuzey Amerika civarlarında yaşayan bu fare türü,zıplayabilme yeteneği yüzünden kanguru faresi olarak da biliniyor.

3-5 yıl arası yaşayan ve boyları 18 cm ile 24 cm arasında değişen bu canlılar, gece yaratıkları grubuna girdiğinden, gündüzleri oyuklarda geçirip gece olduğunda avlanırlar. 

SUYA İHTİYAÇLARI YOK

Tırtıl ve böceklerin yanı sıra tohum ve meyve de yiyen kanguru fareleri, sıvı ihtiyaçlarını yediklerinden metabolik olarak karşılarlar ve bu sebeple neredeyse hiç suya ihtiyaç duymazlar. 

Soğuk havalarda kış uykusuna yattıklarından dolayı bu dönemden 2 hafta önce daha çok beslenip kilo alıp yağ biriktirirler.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.