1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DOĞAYLA OYUN OLMAZ”
“DOĞAYLA OYUN OLMAZ”

“DOĞAYLA OYUN OLMAZ”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ulukışla ve Aslanköy’ü ziyaret ederek...

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet  Ali  Talat, Ulukışla ve Aslanköy’ü ziyaret ederek, selden zarar gören bölgeleri inceledi ve köylüye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre köylüler Talat’a, köy içerisinden geçen derenin büyük sorun yarattığını, var olan köprülerin yetersiz kaldığını anlatarak, su baskınlarının en önemli nedeni dolunun kalıntılarını da gösterdi.

Talat yollarda, birçok yerde ciddi yapım hatalarının olduğunu, yeniden plan proje yapılarak köprülerin akışı engellemeyecek hale getirilerek köylerin imar edilmesi gerektiğini söyledi.

Derelerin ıslahının şart olduğunu ifade eden Talat, “Doğayla oyun olmaz” dedi.

Talat, bunlara ek olarak sigorta sisteminin de yaygınlaştırılarak geliştirilmesi, böylece insanların devlet yardımını beklemeden, zamanlı olarak tazmininin sağlanması gerektiğini belirtti.

Köylülerin zamları ve özellikle de elektriğe yapılan zammı sorduğu belirtilen açıklamada,  Talat’ın da,  dünyada petrol fiyatları arttıkça petrol ürünlerine ve petrolle üretilen elektriğe zammın olacağını, bunun etkisinin ortadan kaldırılması için yapılması gerekenin ülke ekonomisini geliştirecek tedbirlerin alınması olduğunu kaydettiği vurgulandı.

Talat, “Böylece, geliri artan yurttaşımızın alım gücü de artacak ve bu türden kaçınılamayacak fiyat artışlarından etkilenmeyecektir” şeklinde konuştu.
Aslanköy’de, su baskınlarından zarar gören iki işyerini de ziyaret eden Talat, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.