1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DOĞDUĞUNDA DOLMALIK BİBER KADARDI
DOĞDUĞUNDA DOLMALIK BİBER KADARDI

DOĞDUĞUNDA DOLMALIK BİBER KADARDI

Doğduğunda dolmalık biber kadardı ama...

A+A-

Dünyanın en küçük bebeği Emilia Grabarczyk dünyaya geldiğinde bir dolmalık biber ağırlığındaydı. Boyu ayak parmağından daha büyük değildi.
 
Parmak bebek, 9 ay önce Almanya'da 22 cm ve sadece 226 gram dünyaya geldi. Emilia, hayatta kalmak için verdiği savaşla doktorlar dahil olmak üzere herkesi şaşıttı. Şu anda 3 kilo 231 gram, yani sağlıklı bir yeni doğanın ağırlığında.
 
Emilia, yerel raporlara göre dünyanın hayatta kalan en küçük prematüre bebeği. Ondan önce rekor Amerika'da doğan Rumaisa Rahman'daydı. Rumaisa 25 haftalıkken 243 gram dünyaya gelmişti.

2-077.jpeg

Emilia'nın doğduğu kliniğin baş hekimi Dr. Bahman Gharavi, hayatta kalmasının mucize olduğunu söyledi. Çocuk doktorları ve jinekologlar kadar küçük Emilia'nın mücadelesinin bunu mümkün kıldığını söyleyen Dr. Gharavi, "400 gram doğan bebekler bile nadiren yaşıyor. Emilia küçük bir savaşçı. İlk 6 ay, hayatta kalıp kalmayacağı belirsizdi. Ancak son birkaç haftadır gittikçe güçleniyor." diye konuştu.

3-028.jpeg

26 haftalıkken doktorlar aileyle ortak karar vererek anneyi sezaryene aldı. Aksi takdirde bebek rahimde ölecekti. Plasentada bir problem olduğu için Emilia, anneden yaşaması için gerekli besini alamıyordu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.