1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞRU YÖNETMEK ÖNEMLİ
DOĞRU YÖNETMEK ÖNEMLİ

DOĞRU YÖNETMEK ÖNEMLİ

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Alayköy Belediyesi’nin ekonomik durumunun birçok belediyeye göre daha iyi olduğunu söyledi

A+A-

“BAKANLAR BİZİMLE İSTİŞARE HALİNDE OLMALI”: Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy bakan ve milletvekillerine belediye başkanları ile istişare halinde olmaları çağrısında bulundu. Manisoy, “Bölge halkını en iyi tanıyan belediye başkanlarıdır. Bu nedenle bakan ve milletvekillerinin bizimle istişare halinde olması vatandaş için avantaj sağlayacaktır” dedi

“ELEKTRİK KURUMU DA BİZE ÖDEME YAPMALI”: Manisoy, belediyelerin gerek bina gerekse park yerlerinde tüketilen elektrik enerjisi için Elektrik Kurumu’na ödeme yaptığını belirtti. Elektrik Kurumu’nun da belediye sınırları içine kurduğu direklerden ilgili belediyeye yüzdelik ödemesi gerektiğini savunan Masnisoy, konunun Belediyeler Birliği’nde gündeme getirildiğini kaydetti

 Alayköy Organize Sanayi Bölgesi, Alayköy’e canlılık getirdi. Yeni iş yerlerinin açılması ile bölgede birçok istihdam yapıldı. Bölgedeki işsizlik diğer bölgelere göre yarı yarıya azaldı. Bölgeye açılan yeni iş yerleri eleman olarak bölge gençlerini tercih etti. Bu durum bölge esnafına da yansıdı. Sanayi bölgesi ile birlikte bölgenin ekonomik geliri arttı.
Havadis’e konuşan Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, belediyelerin ekonomik durumunun belediyelerin doğru yönetilmesine bağlı olduğunu söyledi ve Alayköy Belediyesi’nin ekonomik yönden birçok belediyeye göre daha iyi durumda olduğunu belirtti.

“Personel sayısı önemli”
Belediyelerin ekonomisinde personel sayısının önemli bir rol oynadığını belirten Manisoy, “Belediye bütçesindeki parayı personel maaşı olarak ödemek zorunda kalırsa hizmet veremez” dedi. Manisoy şu şekilde konuştu:
“Belediyenin doğru idare edilmesi çok önemli. Eğer doğru idare edilip tahsilat yapabiliyorsa gelirleri iyidir. Vergi toplamakta sıkıtılar yaşanıyor. Belediyelerin ekonomik olarak ayakta durabilmesinde personel sayısı da önemli rol oynuyor. Personel sayısı artarsa hizmet veremezsin. Katkı payı durumu hala beli değil. Yeni hükümet geldiğinde büyük bir ihtimalle bu soruna bir çözüm bulacak. Bu konuda sorun yaşayan özellikle maddi gelirleri az olan Mesarya ve Karpaz Belediyeleridir. Alayköy’de öyle bir sorun yok. Bizde sanayi bölgesi var etrafımızda işletmeler var. Bu nedenle gelirimiz biraz daha iyidir. Biz hizmet yönünü seçtik. Oy için belediyeye insan almadık. Biz o pozisyonda değiliz. Biz işimizi yapalım insanlar bizi işimize göre değerlendirsin. Eğer bizden daha iyi yapacak olan varsa bu işi belediye başkanlığına o gelecek.”


“Elektrik Kurumu da belediyelere ödeme yapmalı”
Belediyelerin kullandıkları elektriğe göre elektrik kurumuna ödeme yaptığını belirten Manisoy, kurumun da belediye sınırları içine elektrik direği kurmaktan belediyeye ödeme yapması gerektiğini savundu. Manisoy konunun Belediyeler Birliği toplantısında konuşulduğunu kaydetti ve şu şekilde konuştu:
“Biz zaten aydınlatma parası olarak 30 TL alırdık. Cüzi bir miktardı ve bu da lambaların tamiri için harcana bir paraydı. Şimdi elektrik kurumu bu parpayı alıyor. Ancak hiçbir yatırım yapmıyor. Bizimde elektrik kurumundan alacaklarımız var. Gelirsiniz burada mal satarsınız. Belediyenin de hakkı var. Birçok yasa henüz yerleşmedi. Aydınlatma olsun su motoru olsun. Biz elektrik dairesine binalarımızın olsun elektriğini öderiz. Elektrik Kurumu’nda dünya kadar direği var belediye hudutlarında direği var. Bunun bir yüzdeliği olması gerekir. Türkiye’de bu uygulama vardır. Bunlar görüşüldü konuşuldu belediyeler birliğinde. Elektrik Dairesi’nde ilgili şahıslarla konuşuldu. Yeni hükümet geldiğinde bunlarda herhalde masaya yatırılacak.”

“Yeni projelerimiz var”
Manisoy, her senen bütçenin el verdiği şekilde bölgeye yatırımlar yapıldığını belirtti ve şu şekilde konuştu:
“Bizim projelerimiz her sene bütçemizin el verdiği şekilde park, bahçe ve yollardır. Belli bir pay koyuyoruz. Yaptıklarımız var. Yeni projelerimiz var. Yeni yol ve kaldırım projelerimiz var. Yeni araçları aldık. Nüfusumuz 4 bin civarıdır. Ancak alanımız kalabalık. Sanayi bölgesi işletmeler var. Sanayi bölgesi ile ilgili projeleri Sanayi Dairesi ile iş birliği içinde yapıyoruz. Sanayi yasaları tam yerleşmediği için yaşanmadı. En güzeli bölgedeki insanların oluşturacağı birliklerin bölgeyi yönetmesi. Biz belediye olarak daha çok temizlik bakımından bakıyoruz.”

“Halk temiz siyaset istiyor”
Manisoy, kısa süre önce gerçekleşen genel seçimlerde birçok yeni ismin meclise girdiğine dikkat çekti ve “Halk siyasilere bir mesaj vermişti” dedi. siyasilerin yaptığı hatalardan dolayı cezalandırılması gerektiğini ifade eden Manisoy şu şekilde konuştu: “Son zamanlarda bir seçim yaşandı. Halkımız siyasilere mesaj verdi. Meclisin yarınsı yeniledi. Demek ki halkımız düzgün temiz insanları görmek istiyor. Özenerek seçerek oyunu veriyor. Temennimiz seçilenlerin halka laik olması. Hesap verirlik pozisyonların gelmesi. Yıllardır gelen giden iktidarlar hiçbir hesap vermedi. Herkes kahve de oturup konuşuyor. Bu bunun bu bunu yanlış yaptı diyor. Ancak hiç kimse çıkıp cezalandırmaz. Bu işlerin mükafatı varsa cezası da olması lazım. Yanlış yapanın yeri olmaması gerekir. Ne belediye de ne mecliste ne de devlet dairelerinde yeri olmamalıdır. Bizim temennimiz biz belediye başkanları olarak halkın içinde olan kişileriz. Bu nedenle halkın arzularını görüyoruz. Bir milletvekili değiliz meclise gidip oturup halkın içine girmeyelim. biz herkesle işbirliği yapıyoruz. Halkın dilinden en iyi anlayan belediye başkanlarıdır. Bize çok büyük görevler düşer memleketin geleceğini dizayn etmek için. Çünkü biz icraatlarımızı halka göre isteklerine göre yaparız. Toplumsal menfaat nerdeyse projeleri ona göre yönlendiririz. Halkımızda da bir istek var. Düzgün temiz siyasetçiler ister. Parasını emanet edeceği düzgün siyasetçiler ister. Yanlış yapanında cezasını çekmesi lazım. Halkın idarecilerden istediği budur. İş istemekten de vazgeçti. Oyunu verir işten de vazgeçti. Halk temiz siyaset ister.”

“Sanayi bölgesi büyük avantaj sağladı”
Sanayi bölgesinin bölgeye büyük bir avantaj sağladığını kaydeden Manisoy şu ifadeleri kullandı:
“Sanayi bölgesi hem belediye hem de bölge halkı için avantajdır. Çünkü geliri ve iş yerleri var. Bölge esnafı içinde avantajdır. Biraz refah seviyesini yükseltir. Tabii ki bu yerleri de düzgün yönetmek önemli. İstihdam sahası oldu. Bankalar açıldı. Alayköy’de birçok kişi tercih edildi. Bizim istediğimizde insanların sağlıklı ortamda çalışması.”

“AB desteği alamıyoruz”
Alayköy’ün eski Rum köyü olması nedeniyle Avrupa Birliği (AB)’nden destek göremediğini belirten Manisoy bu nedenle Alayköy’de kanalizasyon çalışmasının hala başlatılamadığını belirtti. Manisoy kanalizasyon için 2 bin dolara ihtiyaç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Fazla da AB yatırımı yapılabilen bir köy değil. Çünkü eski Rum köyüdür. Alayköy’ün kanalizasyonun yapılması için 2 milyon dolar istiyoruz. 4 bin kişi için kimse 2 bin doları vermez. Ancak Lefkoşa Belediyesi ve Gönyeli Belediyesi ile ortak çalışarak yapılabilir.”

“İstişare yok”
Belediye başkanlarının bölge halkı ile diyalog halinde olduğunu belirten Manisoy ancak milletvekili ve bakanların belediye başkanları gibi halkla diyalog halinde olmadığını söyledi. Bakanların belediye başkanları ile istişare halinde olarak hareket etmesinin bölge için yaralı olacağını kaydeden Manisoy şu ifadeleri kullandı:
“7 yıldır belediye başkanıyım. Milletvekilleri ve belediye başkanları arasında fazla bir istişare görmedi. Bunlar plan program içinde çağrılıp yapılabilir. Yeni çıktı projesi. Fazla oturup plan proje yapılmaz. Belediye başkanları ve bakanlar arasında fazla bir istişare olmuyor. Bunun nedeni herkesin siyasi bakmasıdır. Kendi penceresine göre bakar bizden mi belediye başkanı değimli? Genel düşmez. Biz seçiliriz kimliğimizi atarız. Biz bütün partilere hizmet etmek zorundayız. Ayrım yapamayız. Bizim istediğimiz belediye de icraata oy verilmesi. İstişare olursa çok iyi olur.”

 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.