1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞUŞ DERYA, YAŞADIĞI KORKUYU ANLATTI...
DOĞUŞ DERYA, YAŞADIĞI KORKUYU ANLATTI...

DOĞUŞ DERYA, YAŞADIĞI KORKUYU ANLATTI...

“ben konuşurken sen susacaksın be gerizekalı....' Meclis’teki bu ilginç olay kamuoyuna tam olarak yansıtılamadı...

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’nde önceki gün ilginç bir olay yaşandı. Dikkatler ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in temaslarına yöneldiği için Meclis’teki bu ilginç olay kamuoyuna tam olarak yansıtılamadı.      

“Genel Tarım Sigortası Fonu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nın oylanması sırasında UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün öfkeli bir şekilde genel kurul salonuna iki üç kez girip çıktıktan sonra “o dışarıdan atanan Bakanları saymayın ha” dedi. Bunun üzerine CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş  Derya oturduğu yerden kendisine “bu nasıl bir uslup” diye tepki gösterdi.

Yaşanan gerginlik üzerine Meclis Başkanı Sibel Siber oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Yaşadıklarını anlattı

Doğuş Derya, olayın ayrıntılarını anlatırken, Hüseyin Özgürgün’ün üzerine yürüdüğünü, ağza alınmayacak sözler söyleyerek, küfürler yağdırmaya başladığını ve kendisini dövmeye kalkıştığını iddia ederek, “Ülkem adına utandım, bir insan nasıl gelir ve bir kadını döver bunu yakından hissettim, bana gerizekalı, ben konuşurken sen konuşmayacaksın iki paralık diye bağırdı, yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Derya; DP ve CTP’li milletvekillerinin araya girmesiyle dayaktan kurtulduğunu belirtirken “o an büyük bir korku yaşadım” dedi.

Doğuş Derya yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda “Genel Tarım Sigortası Fonu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nın oylama yapılırken UBP Genel Başkanı Özgürgün Genel kurulun kapısını çarparak içeri girdi. Elini kolunu sallayarak meclis salonuna hiç yakışmayacak bir uslupla “o dışarıdan atanan bakanları hiç saymayın” diye bağırdı. Herkes şaşkına döndü bu tavır karşısında. Ben de oturduğum yerden “fakat bu nasıl  uslup? “ diye mırıldandığım için Hüseyin Özgürgün hakaret ederek üzerime yürüdü, bağıra çağıra ağza alınmayacak küfürler etti ve beni dövmeye kalktı . Bana tam olarak “ben konuşurken sen susacaksın be gerizekalı, sesini çıkarmayacaksın iki paralık, sana gününü göstereceğim dersini alacaksın sen” dedi ve daha ağzıma almaya utandığım sözler kullanarak üzerime yürüdü . Salonda bulunan diğer DP ve CTP’li vekillerle, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, onun önüne geçerek bana karşı yapılan darp girişimini engellemiş ve beni korumuşlardır.

Meclis Başkanı Sibel hanım 10 dakika oturuma ara vermek zorunda kaldı .

Şiddete maruz kaldım

Ben bir insanın bir diğer insanı nasıl dövdüğünü bir kadının şiddette nasıl maruz kaldığını çok yakından hissettim bu yaşadığımla. Bir ülkenin Ana muhalefet Başkanı kendisinde yüce meclisin çatısı altında bu cüreti nereden bulabilir, bu beni çok üzdü. Elbette bu davranış karşısında korktum , endişelendim ve çok üzüldüm. Diğer vekil arkadaşlar beni korumak için, onun önüne geçmeselerdi neler olurdu bilmiyorum.”

Kınama cezası istiyor

Meclis çatısı altında yaşanan bu gerginliğin ardından  Derya, Meclis Başkanı Sibel Siber’den iç tüzüğünün 143.maddesini uygulamasını istedi. Derya beklentisini söyle dile getirdi:

“Meclis Başkanı Sibel Siber’in bu tür şiddet davranışlarını ve aynı zamanda insanları aşağlamak vs. gibi konuları düzenleyen Meclis İç Tüzüğünün 143. Maddesini uygulamasını bekliyorum. Benim beklentim bu yöndedir . Buna göre kınama cezası bekliyorum .

Ben bu meclise bir şey olmak için değil bir şeyler yapmak için girdim ve sonuçta sivil toplum örgütlerinde bir geçmişim var. Kadın hakları konusunda ciddi çalışmalarımız oldu arkadaşlarımla. Elbette ki yanlış gördüğüm ve doğru olmadığına inandığım konularda mücadele etmeye devam edeceğim. Bazılarının istediği ve görmeye alıştığı gibi hanım hanımcık gidip mecliste oturup , hiçbir şeye ses çıkarmayan hep kafa sallayan bir kişi olmayacağım. Ben mücadeleci bir kişiliğe sahibim ve kendimi inkar eden bir kişiliğe de bürünemem.”

Sorakın: Özgürgün, Derya’dan özür dilesin

Öte yandan, Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın yaşanan bazı olayların Cumhuriyet Meclisi’nin seviyesini düşürdüğünü savundu.

Meclis’in önceki günkü oturumunda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, CTP –BG Milletvekili Doğuş Derya’ya saldırıda bulunduğunu bunun da Meclis TV’nin yayınından izlediğini savunan Sorakın, Özgürgün’ü eleştirdi.

Sorakın yaptığı yazılı açıklamada, Meclis’e gönderilen vekillerden topluma örnek olmasının beklediğini belirtti.

“Kadına şiddetin önüne geçmesini beklediğimiz Meclis’imizden bu gibi kötü örnekler artık temizlenmelidir” diyen Sorakın, Meclis İç Tüzüğü’nün çalıştırılmasını istedi.

Sorakın, Özgürgün’ün ülke kadınları, Meclis Divan Başkanlığı ve Doğuş Derya’dan özür dilemesini de talep etti.

Özgürgün’e ulaşılamadı

Muhabirin, Cumhuriyet Meclisi’nde yaşanılan bu ilginç olay ve hakkındaki iddialar için telefoniyen görüşüne başvurmak istediği UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e ulaşma girişimi ise sonuçsuz kaldı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.