1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOKTOR HATASI HAYATLARINI MAHVETTİ!
DOKTOR HATASI HAYATLARINI MAHVETTİ!

DOKTOR HATASI HAYATLARINI MAHVETTİ!

Doktor hatası hayatlarını mahvetti!

A+A-

İncirli’de ikamet eden Zeki Fahri Kızılokgil, eşi Pembe Kızılokgil’in Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 6 yıl önce boynunun sol kısmından biyopsi alınmak üzere ameliyat edildiğini, ameliyat esnasında sinirlere dokunulduğundan eşinin sol omzunun iki buçuk santim aşağı düştüğünü öne sürdü.

Zeki Fahri Kızılokgil, eşi Pembe Kızılokgil’in omzundaki sorun nedeni ile çalışmadığını, kendisinin kazancının ise ailesinin ihtiyaçlarını sağlamaya yetmediğini kaydetti.

Türkmenköy-Beyarmudu-Köprü çemberi yanında uzun yıllardır sebze ve meyve satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını belirten 2 çocuk babası Zeki Kızılokgil, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak eşi Pembe Kızılokgil’in sağlık durumunun değerlendirilmesini, Pembe Kızılokgil’in sosyal yardım maaşına bağlanmasını istedi.

Kızının da birkaç ay sonra dünya evine girecek olduğundan şu sıralar iyice maddi sıkıntıya düştüğünü belirten Zeki Fahri Kızılokgil, derdini Havadis’e anlattı.

“Gelecek garantimiz yok”

“Küçük yaştan beri sebze- meyve satarak kazanç sağlıyorum. Lefkoşa’da başladığım mesleğime uzun yıllardır Türkmenköy-Beyarmudu-Köprü çemberi yanında kurduğum tezgahta devam ediyorum.

Kazancım ancak evimin geçimini sağlamaya yettiğinden bugüne kadar bir birikim yapamadım. Sosyal sigorta veya ihtiyat sandığı yatırımım da yok.

Eşim Pembe Kızılokgil de evin geçimine katkıda bulunmak için yıllarca ekmek sattı, dolayısıyla onun da bir mesleği veya gelecek güvencesi yok.

“Maddi sıkıntı yaşıyoruz”

Eşim ve benim gayretlerimizle bugüne kadar geldik ama hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Hayat pahalılaşırken doğal olarak alım gücü de düşüyor. Hal böyle olunca esnafın işleri de düşüyor. Benim de satışlarım çok düştü. Günde bir iki kilo sebze ve meyve zor satar oldum. Kazancım olmadığından tezgahımda eskisi gibi çeşit de yok. Eşim de sağlık sorunu nedeni ile artık çalışamıyor. İki tane evladım var. Bugüne kadar düşe kalka geldik ama şimdi tıkandık. Birkaç ay sonra kızımın düğünü olacak ve biz halen ona eşya alamadık. Hiçbir hazırlık yapamadık. Geceleri uykularım kaçıyor. Ben babayım ve evladıma bir katkıda bulunamamak beni kahrediyor.

“Doktor hatası eşimi sağlığından etti”

Eşim Pembe Kızılokgil, 6 yıl önce boynunda çıkan topaktan tedirgin oldu. Doktora gittik ve biyopsi yapılması gerektiği söylendi. Eşim, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde biyopsi için ameliyat edildi. Ameliyat esnasında omuzdaki sinirlere dokunulmuş. O dokunuş eşimin omzunun iki buçuk santim aşağı düşmesine neden oldu. Halen şiddetli ağrıları oluyor. Sabahlara kadar koluna, omzuna masaj yaptığım oluyor. Bu sebeple artık çalışamıyor.

“Tek dayanağımız dürüstlüğümüz”

 Eşimin omzundaki problemini belgeleyen raporlar elimizde mevcut. Üstelik bu raporlar, askeri hastaneden alınmış raporlardır. Bu raporlarla birlikte Sağlık Bakanlığı dahil ilgili tüm kurumlara başvurduk ama bizi dikkate alan olmadı. Derdimizi dinlemediler bile. Seçim öncesi bulundukları konuma gelmek için kapımıza gelenler, bugün bizi kapılarından çevirdiler. Bugün çeşitli sağlık sorunlarını bahane ederek devletten maaş alan onlarca insan var. Çünkü bu kişilerin arkasında büyük şahsiyetler, güçlü isimler var. Bizim ise hiç kimsemiz yok. Elimdeki tek şey dürüstlüğüm ve bu dürüstlüğümü destekleyecek sağlık raporlarıdır. Maddi durumum da zaten ortada. Bu yüzden benim devlet yetkililerinden talebim, Pembe Kızılokgil’in sağlık durumunun dikkate alınması ve eşime ilgili kalemden sosyal yardım maaşı bağlanmasıdır.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.