1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOKTOR, KANSER HASTASINI AĞLATTI!
DOKTOR, KANSER HASTASINI AĞLATTI!

DOKTOR, KANSER HASTASINI AĞLATTI!

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi... ''Doktor annemi ağlattı...''

A+A-

 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi'nin sistemli çalışmaması ve doktor eksikliği yaşanması vatandaşların tepkisine yol açtı.

Onkolo Servisi'nde görevli, yeterli sayıda doktor bulunmadığını söyleyen vatandaşlar, doktorların hasta ve hasta yakınlarına kötü muamelede bulunduğunu iddia etti.

Görevli doktorun dün sabah hasta ve hasta yakınlarıyla arasında yaşanan tartışmanın ardından muayeneyi yarıda kestiğini öne süren vatandaşlar, çok zor bir tedavi süreci geçiren kanser hastalarına daha iyi koşullarda sağlık hizmeti verilmesi gerektiği vurgulandı.

Hasta yakını Muzaffer Meta, annesinin akciğer kanseri teşhisiyle nisan ayından beri serviste tedavi gördüğünü söyleyen Meta, hastaların sıra numarası fdahi alamadıkları, ancak bozuk sistemin kabahatini hastalarda bulan doktorların, tedavi görmek için gelen insanlara bağırabildiğini öne sürdü.

Şikayetçi oldukları için görevli doktorun dosyalarını alıp gidebileceklerini söylediğini belirten Meta, ''Annem nefes almakta zorlanıyor, böyle bir insanı ağlattılar ve şimdi psikolog çağrıldı'' dedi.

Hiç kimseyi muayene etmeyeceğini söyleyen doktorun çıkıp gittiğini iddia eden Meta, aynı doktorun hastalara karşı ''sizin gibi hasta olmaz olsun'' şeklinde sözler sarfettiğini öne sürdü.

Annesinin alerjik bir reaksiyon göstermesi üzerine, eksik ilaç aldığının ortaya çıktığını ifade eden Meta, ''Tavır ve davranışlar yanlış, göğüs hastalıkları ile onkolojinin aynı yerde bulunması da bir hata. Burada doktor sıkıntısı çekiliyor'' dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin ortamı gerdiğini söylediOnkolopji servisi için doktor geldiğini belirten Kamiloğlu ''Söylendiği gibi değil. Haksız saldırılar ve eleştiriler ortamı gerdi. Klimalarda meyda gelen arızayla ilgili bakanlık devreye girdi. Yeni klima motorları yola çıktı, bugün onarılacak'' dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.