1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOKTOR KRİZİ ÖLÜME SEBEP OLDU!
DOKTOR KRİZİ ÖLÜME SEBEP OLDU!

DOKTOR KRİZİ ÖLÜME SEBEP OLDU!

Doktor krizi ölüme sebep oldu!

A+A-

Girne Akçiçek Hastanesi’nde uzun bir süredir yaşanan dahiliye doktoru krizi yüzünden dün sabaha karşı bir hastanın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Akçiçek hastanesinde hizmet veren üç dahiliye doktorunun yasaya göre daha fazla ek mesai yapamamasından dolayı yaşanan kriz, zaman zaman hizmet satın alımıyla giderilse de henüz çözülmedi. Hastanede nöroloji, kardiyoloji, cerrahi gibi önemli dal branşlarında nöbetçi doktor olmamasından dolayı, mesai saatleri dışındaki tüm acil vakalara uzun süredir dahiliye doktorları bakıyor

Elmas TOKAY
Girne Akçiçek Hastanesi’nde uzun bir süredir yaşanan dahiliye doktoru krizinin, dün sabaha karşı “mide kanaması geçiren” ve yeterli müdahale yapılamayan bir hastanın hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edildi


Alınan bilgilere göre mide kanaması geçiren Ergüç Özaydın isimli kişi, dün sabah 02.00 sıralarında Girne Akçiçek Hastanesi’ne getirildi. Ancak, nöbetçi dahiliye doktoru olmaması nedeniyle ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edilen Özaydın, yolda hayatını kaybetti.


Üzücü olayda babasını kaybeden Mustafa Özaydın, hastanede dahiliye doktoru olsaydı babasının hayatını kaybetmeyeceğini belirterek, “Şimdi bunun hesabını kim verecek?” dedi.
Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Baş Hekimi Dr. Salih Beyoğlu ise üzücü kayıp sonrasında yaşanan dahiliye doktoru krizinin bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.
Benzer sorun daha önce de yaşanmıştı


Girne Akçiçek Hastanesi’nde kısa bir süre önce yine aynı kriz yaşanmıştı. Mesai saati sonrası hastanede yatan bir ağır hastanın kalbi durmuş ve şans eseri hastaneye yakın bir yerde oturan başka bir dahiliye doktorunun, hastaneye gelerek erken müdahalesi sonrası, hasta yeniden hayata döndürülmüştü. Ardından da bu hasta Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Özaydın: Bu acı anlatılamaz
Babasının kanser hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü kaydeden Mustafa Özaydın, Girne Akçiçek Hastanesi’ndeki doktorlardan veya personelden şikayetçi olmadığını söyledi. Özaydın, dün sabaha karşı babasının mide kanaması geçirdiğini ve apar topar Girne Akçiçek Hastanesi’ne gittiklerini söyledi.

Hastanede nöbetçi hiçbir uzman doktorun olmaması nedeniyle ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Özaydın, yolda giderken babasını kaybettiklerini söyledi. Bunun anlatılamaz bir üzüntü olduğunu ifade eden Özaydın, doktorsuz bir hastanede babası gibi birçok hastanın daha hayatını kaybetme riskinin devam edeceğine vurgu yaptı

Beyoğlu: “Uzun bir süredir sorun çözülemedi”
Girne’de şu an hizmet veren üç dahiliye doktorunun yasaya göre daha fazla ek mesai yapamamasından dolayı bu birimde yaşanan kriz zaman zaman hizmet satın alımıyla giderilse de yıllardır çözülmedi. Ayrıca, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde mesai dışında, nöroloji, kardiyoloji, cerrahi gibi önemli dal branşlarında nöbetçi doktor olmamasından dolayı, tüm acil vakalara uzun süredir dahiliye doktorları bakıyor.


Hastane Baş Hekimi Dr. Salih Beyoğlu, yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını kaydetti. Hastanedeki dahiliye doktoru krizinin bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Beyoğlu, şu anda üç dahiliye doktorunun canla başla çalıştığını kaydetti.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.