1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DOKTORA BEKARET DAVASI!
DOKTORA BEKARET DAVASI!

DOKTORA BEKARET DAVASI!

Doktora bekaret davası!

A+A-

Kasıklarında yanma şikayetiyle gittiği doktorun muayene sırasında bekaretini bozduğunu öne süren S.G. davacı oldu.

İSTANBUL Fatih’te yaşayan S.G (41), kasıklarında yanma ve karın ağrısı şikayetiyle gittiği doktor Z.Y’den şikayetçi oldu. Z.Y’nin bekar olup olmadığını sormadan ve mahiyetini açıklamadan sadece bir test yapacağını söylediği belirten S.G.,” Ultrasonla herhangi bir muayene yapmadan bir metal çubuk kullanarak test yaptı.

Sonra kanama oldu. Bana ‘muayenede kendini çok gerdin, kanama bu gerginlikten oldu’ dedi. Kanamalarım sürünce ertesi gün başka bir doktora gittim. Bu kez ‘rahim ağzında taze kanamalı yırtıklar var, artık bakire değilsin’ yanıtını aldım.

Toplumun yapısı ve değerleri kapsamında evlenmemiş bir bayan olarak çok zor durumda bırakıldım” dedi. Op. Dr. Z.Y. ise şikayetçi bakire olduğunu söylese böyle bir testi yapmayacağını belirterek, “Rahim ağzı kanseri taraması için yapılan testte kullanılan alet, kalın olduğu için yırtık oluşabilir.

Türkiye’de kız çocuklarının bekarete duyarlı olarak büyütüldüğü düşünülürse 41 yaşında bir hastanın bakire olduğu halde alt çamaşırını çıkarıp vajinal muayene masasına çıkması çok da mantıklı değil, suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Doktor Z.Y’nin ‘taksirle yaralamaya neden olma’ suçundan 1 yıla kadar hapsi istendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.