1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Doktorlar 1 saatten fazla yaşayamaz dedi ama...
Doktorlar 1 saatten fazla yaşayamaz dedi ama...

Doktorlar 1 saatten fazla yaşayamaz dedi ama...

Doktorlar 1 saatten fazla yaşayamaz dedi ama...

A+A-

O kadar küçük ki doktorlar 1 saatten fazla yaşayabileceğine ihtimal vermiyordu ama...

Sandviç poşetiyle kurtuldu

Elinizden daha ufak bir bebek. Minicik kolları, bacakları ve 5 parmağı var. O kadar küçük ki doktorlar 1 saatten fazla yaşayabileceğine ihtimal vermedi ama minik hayat savaşçısının hayata tutunması için ellerinden geleni yaptılar. 3 ay erken doğan Pixie Griffiths-Grant isimli minik savaşçıdan bahsediyoruz. Prematüre doğan Pixie, sandviç poşetiyle hayata tutundu. 

Şimdi 5 aylık olan küçük kızının yaşam mücadelesini, anne Sharon Grant anlattı: “Pixie doğar doğmaz onu sıcak tutmak için bir sandviç poşetine koydular. Kordondan yeterince beslenemiyordu. 8 hafta boyunca devamlı hastanedeydim ve büyümesinde sorun olup olmadığını araştırıyorduk. Ancak son 8 haftada sadece 20 gram alabilmişti. Pixie’yi almadan önce biraz kilo almasını istiyorlardı ancak bir türlü büyümüyordu. 11 Mayıs’ta ise doktorlar bebeğin doğurtulması gerektiğini söyledi.”

Pixie dünyaya getirildikten sonra ise hipotermi yani vücut sıcaklığının aşırı düşmesi durumu söz konusuydu. Bebek o kadar küçüktü ki doktorlar anne karnında onu bulamayacaklarını düşündü. Bebek anne karnından çıkarıldı, ısıtılması için bir poşete konuldu. Bu tedaviyle hayata tutunan Pixie, 5 ay sonra 3 kilo 400 grama ulaştı. Şimdi yeni doğmuş bir bebeğin kilosunda. Artık sağlıklı bir bebek...

sandvic-posetiyle-kurtuldu,-bebek,-erken-dogum1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.