1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Doktorları şaşkına uğratan bebek!
Doktorları şaşkına uğratan bebek!

Doktorları şaşkına uğratan bebek!

Doktorları şaşkına uğratan bebek!

A+A-
İngiltere'de yaşayan Sadie Cratchley isimli kadın 23 haftalık hamileyken doğuma alındı ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doktorlarının yaşaması için yalnızca %1 şans verdiği bebek onları yanılttı; küçük kız çocuğu şimdi sekiz aylık.

Yasal kürtaj sınırının 24 hafta olduğu İngiltere ’de,  Sadie Cratchley 23 haftalık hamileyken doğuma alınınca doktorları onu kendisini en kötüsüne hazırlaması konusunda uyardı. Çift, bebeklerinin yaşama şansının yüzde bir kadar düşük bir ihtimal olduğunu bilmelerine rağmen ondan umutlarını kesmedi.

201509161551_02.jpg

Doğduğu zaman yaklaşık 510 gram ağırlığında olan ve ailesinin Kaci-Rose iismini verdiği bebek doğduğu zaman gerçek anlamda ‘el kadardı’ diye anlatıyor annesi Sadie, Daily Mail’de yer alan haberde. ‘Kıpkırmızıydı, buna rağmen damarlarını görebiliyordum.’ diye de ekliyor.

Hastaneye bir gün önce gitse doktorların kendisinin düşük yaptığını söyleyeceklerini de belirtmiş Cracthley. ‘Bana bebeğimi canlı olarak almalarını isteyip istemediğimi sordular. Başarılı olsalar bile onun yaşamaya devam etmesi çok düşük bir ihtimaldi. Çok korkutucu bir andı ama ortada yapılması gereken bir tercih de yoktu; tabii ki denemelerini istedik.’ Diyerek açıklamış zor geçen doğumunu.

201509161552_03.jpg

510 gram ağırlığında ve 27 santimetre uzunluğunda doğan Kaci-Rose doğumdan hemen sonra yoğun bakım ünitesine alınmış. Ciğerleri yeterince gelişmediği için solunum cihazı olmadan nefes alamayan minik bebek, aynı zamanda böbreklerinin desteklenmesi için de tedavi görmüş.

Ailenin ilk altı ayı kızlarıyla birlikte hastanede geçmiş. Bu aylarda gördüğü tedaviden sonra geçtiğimiz Temmuz ayında hastaneden ayrılan ailenin hastaneyle olan ilişkisi hala devam etmekte. Doğumundan sonra küçük bebeğin kör ya da sağır olma ihtimalinden bahsedilmiş olsa da Kaci-Rose’un annesi onun iki yetisinin de yerinde olduğunu söylüyor. Bir başka ihtimal olan Selebral Palsi hastalığından emin olmak içinse henüz çok erken olduğunu belirtiyor.

201509161552_04.jpg

Çift şu an hikayelerini mümkün olduğunca fazla kişiyle paylaşmak istiyor. Amaçları ise ileri derecede prematüre doğan bebeklerin de yaşama şansı olduğunu herkese göstermek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.