1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DÖKÜLEN ARPALARI KULLANMAYIN”
“DÖKÜLEN ARPALARI KULLANMAYIN”

“DÖKÜLEN ARPALARI KULLANMAYIN”

Brucella konusunun ülkenin sorunu olduğu;

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, dünkü Meclis birleşiminde bakanlığına yönelik eleştirileri yanıtladı.

Bakan Sennaroğlu, Brucella konusunun ülkenin sorunu olduğunu, bu sorunun giderilmesi yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi. 

Narenciyede sistemin sürdürülebilir olmadığını, değişmesi gerektiğini belirten Sennaroğlu, narenciyenin dalında kalmasını kimsenin istemediğini kaydetti. 

İhracat teşvik primine değinen Sennaroğlu, dalında kalan portakalın da ödemesinin devlet tarafından yapıldığını ancak bunun da sorun olduğunu belirtti. 

Sennaroğlu, ıslak arpa konusundaki tüm haberlerin doğru olmadığını, zehirli arpa satıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
Ülkede kuraklık yaşandığını söyleyen Sennaroğlu, ithal edilen arpanın tahlil ve analizleri yapıldıktan sonra, gemiden boşaltıldığını belirtti. 

Sennaroğlu, son yaşanan ithalat sırasında geminin yan yatmasıyla bir kısım arpanın ıslandığını ve boşaltımın durdurulduğunu söyledi. Zarar gören arpayı yakmanın kolay olmadığını kaydeden Sennaroğlu, belediye çöplüğüne dökülen arpanın bazı kişilerce alınıp kullandığını belirtti. Sennaroğlu, “Hayvancılar bunu alıp kullanmamalı” dedi. Polisin bu konuda tedbir alması gerektiğini vurgulayan Sennaroğlu, arpada zehir olmadığını, sadece ıslandığını ifade etti. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.