1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOKUMA EVİ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
DOKUMA EVİ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

DOKUMA EVİ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

UNDP’nin katkıları ile Büyükkonuk Belediyesi ve HASDER işbirliğinde düzenlendi

A+A-

Birleşmiş Milletler'in küresel kalkınma ağı olan BM Kalkınma Programı’nın (UNDP) katkıları ile Büyükkonuk Belediyesi ile Halk Sanatları Vakfı (HASDER) işbirliğinde düzenlenen “Dokuma Evi” projesi başarıyla tamamlandı.

Kadınlara geleneksel dokuma yöntemlerini öğretmek ve meslek sahibi yapmak amacıyla düzenlenen proje kapsamında 3 ay eğitim gören 12 kursiyer, dün öğleden sonra saat 14.30’da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 

“Hayatı ilmek ilmek işliyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen projeye katılan kadınların ürettikleri ürünler de düzenlenen törende sergilendi.

Büyükkonuk Değirmen Kültür Evi’nde yer alan sertifika törenine Halk Sanatları Vakfı (HASDER) Başkanı Ali Nebih, Avrupa Komisyonu AB Destek Ofisi Müdürü Alessandra Viezzer, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen ve kursiyerler katıldı. Kursiyerlere sertifikaları verildikten sonra tören kokteyle son verdi. 

Törende ilk konuşmayı yapan HASDER Başkanı Ali Nebih, dokuma evi projesi hakkında bilgi verdi ve Nisan ayında başlayan projenin Temmuz ayında son bulduğunu kaydetti. Nebih bundan sonra da Büyükkonuk ve Karpaz bölgesinde çalışmalarının devam edeceğini daha güzel işlerde başarıyla daha güzel günlere gideceklerini belirtti.

Avrupa Komisyonu AB Destek Ofisi Müdürü Alessandra Viezzer de projenin amacının bölgedeki hayat standartlarını artırarak bölge halkına gelir sağlamak olduğunu söyledi ve kadınların proje kapsamında hem geleneksel el sanatlarını yaşattığını, hem de aile ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen ise kırsal kesimde yaşayan kadınlar ürettikleriyle aile ekonomilerine katkı sağlamalarının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, belediyenin bu tür projelere katkı sağlamaya devam edeceğini dile getirdi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.